Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Херсонщині поліцейські врятували трьох малолітніх сестер, яких батьки на весь день залишали у наметі без нагляду
Опубліковано 16 липня 2018 року о 15:16

Подія сталася на морському узбережжі на виїзді з села Залізний Порт Голопристанського району, де люди відпочивають у наметах. Майже тиждень батьки залишали у наметі на весь день трьох малолітніх дітей віком 6, 5 та п’ять місяців, а самі їхали торгувати на ринок персиками. Зі слів старшої дівчинки та сусідки, батьки давали найменшій донечці алкоголь, щоб дитина більше спала і не плакала. Поруч з наметом поліцейські вилучили пляшку з горілкою.

Повідомлення в поліцію надійшло ввечері від відпочивальників наметового містечка. Люди розповіли, що з самого ранку троє малолітніх дітей, серед яких 5-місячна дівчинка, знаходяться самі в палатці, просять їсти, без нагляду заходять в море. На місце прибули працівники Голопристанського відділення поліції, ювенальні поліцейські та працівники районної служби у справах дітей.

- На місці ми з’ясували, що троє дівчаток знаходилися без нагляду, нічого не їли з самого ранку. Вони нам розповіли, що мама з татом поїхали зранку працювати, а їх залишили самих, - повідомив начальник відділу ювенальної превенції обласного главку поліції Ярослав Шанько. –  Батьки приїхали на автомобілі приблизно через півгодини після звернення відпочивальників. Голова родини був у стані алкогольного сп’яніння, через що на нього було складено адмінпротокол.

Батьки пояснили, що тиждень тому приїхали з передмістя Херсона на морське узбережжя оздоровити дітей, а самі мали намір підзаробити торгівлею фруктами на ринку. Мати виправдовувалася, що їй ні з ким було залишити дітей і не було часу на приготування їжі, бо вони працювали допізна.  Також вона пояснила, що не мала дитячої пляшечки для годування 5-місячної доньки, тому давала їй суміш з пляшки з-під горілки. Але під час приїзду поліцейських у пляшці була горілка, а не суміш.

Поліцейські накормили дівчат, а молодшій купили спеціальну пляшечку, суміш і нагодували. Заради безпеки дітей, їх помістили в лікарню. Дівчата у задовільному стані. Родина перебуває на обліку, як неблагополучна. На батьків буде складено адміністративний протокол за ст.184 Кримінального процесуального кодексу України «Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей». Чи повернуться діти в родину, вирішуватимуть компетентні органи після низки перевірок.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux