Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
В Новоолексіївці поліція впродовж години встановила водія, який на автомобілі збив пішохода та втік
Опубліковано 23 листопада 2020 року о 15:20

Вчора, 22 листопада, ввечері в «Єдиний центр 102» поліції Херсонщини надійшло повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду в смт Новоолексіївка Генічеського району. Тут на одній із вулиць невстановлений водій на невідомому автомобілі здійснив наїзд на пішохода та з місця пригоди поїхав у невідомому напрямку, а пішохід був доставлений на обстеження в районну лікарню. Вжитими заходами поліцейські розшукали автівку та встановили особу водія. Наразі слідчі визначаються зі ступенем правової відповідальності водія.

На місці дорожньо-транспортної пригоди поліцейські з’ясували, що потерпілий разом із мамою йшли по дорозі вздовж узбіччя. Раптом 24-річного чоловіка збив автомобіль, водій якого, не зупиняючись, поїхав далі. Поліцейські встановили, що наїзд був здійснений автомобілем "ВАЗ-2107" зеленого кольору. Під час відпрацювання населеного пункту на одній із вулиць правоохоронці виявили дану автівку з характерними пошкодженнями. Транспортний засіб був зачинений, водія поруч не було. Інспектори з’ясували, що транспортний засіб належить 28-річному місцевому мешканцю. У його відношенні вже неодноразово складалися адміністративні протоколи за керування в нетверезому стані та він судом був позбавлений права керування. Чоловік був розшуканий в одному з місцевих кафе. Він знов перебував у стані алкогольного сп’яніння.

Як повідомив заступник начальника слідства Генічеського відділу поліції Юрій Борисов, наразі поліцейські очікують результатів медобстеження потерпілого. Якщо у нього діагностують тілесні ушкодження середньої тяжкості, власнику автівки загрожує відповідальність за ч.1 ст.286 Кримінального кодексу України. За що передбачені або штраф у розмірі від трьох тисяч до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років. В іншому разі правопорушник буде притягнутий до відповідальності за порушення кількох статей адміністративного кодексу, зокрема скоєння дрібної ДТП, керування транспортним засобом, будучи позбавленим права керування та без необхідних документів тощо.

Поліція Херсонщини інформує, що в період з 17 листопада до 17 грудня на території області проводяться профілактичні заходи «Місячник безпеки дорожнього руху». В цей час посилена увага автопатрулів приділятиметься в першу чергу виявленню та припиненню порушень Правил дорожнього руху, що безпосередньо впливають на стан аварійності та наслідки дорожньо-транспортних пригод (керування транспортними засобами в нетверезому стані, порушення правил обгону, проїзду перехресть та пішохідних переходів, порушень ПДР, допущених водіями пасажирського транспорту та пішоходами).

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux