Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Херсонщині поліцейські перекрили міжрегіональний канал збуту марихуани
Опубліковано 12 листопада 2021 року о 15:32

Організували збут марихуани в кілька регіонів України двоє братів. Під час обшуків у фігураниів вилучили зброю, наркозілля та гроші, отримані від злочинної діяльності.

Групу наpкозбувачів затримали оперативники Управління стратегічних розслідувань спільно з детективами слідчого управління обласного главку поліції, за силової підтримки роти поліції особливого призначення. 

Поліцейські з’ясували, що двоє братів організували наркобізнес на території міста Нова Каховка. Зловмисники вирощували рослини конопель, переробляли їх та готове наркозілля збували оптовими партіями в інші регіони України. До своєї злочинної діяльності вони залучили ще одинадцять осіб віком від 18 до 33 років, які займались дрібним збутом марихуани наркозалежним жителям Нової Каховки.

Оперативники встановили, що організатор винаймав гараж, де учасники групи переробляли рослини конопель в марихуану, розфасовували «товар» та пакували його у зіп-пакети, які в подальшому передавали для збуту.

Правоохоронці провели приблизно 30 обшуків за місцями проживання фігурантів. Загалом вилучили велику кількість марихуани, екстракт канабісу, автомат, 3 пістолети, набої, мобільні термінали, сім-картки, ноутбуки, банківські картки, чорнові записи обліку замовлень, електронні ваги, зіп-пакети для фасування наркотиків, саморобні пристрої для вживання наркотиків, автомобілі, гроші, отримані злочинним шляхом, а також інші предмети, що підтверджують незаконну діяльність вказаних осіб. Речові докази вилучено та направлено для проведення відповідних експертиз. 

Нині двоє організаторів та ще троє учасників групи затримані в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Відкриті кримінальні провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ч. 3 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України Чоловікам може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 9 до 12 років з конфіскацією майна. 
Вирішується питання про обрання затриманим запобіжного заходу. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює обласна прокуратура.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux