Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Херсоні поліцейські припинили діяльність нарколабораторії та затримали організаторку і двох учасників злочинної групи
Опубліковано 19 лютого 2021 року о 10:50

Свою квартиру жінка облаштувала під лабораторію, де виготовляли амфетамін та метамфетамін.

Викрили учасників злочинної групи оперативники управління стратегічних розслідувань у Херсонській області, слідчі обласного управління поліції за процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури.

Відомо, що зловмисники у лабораторних умовах незаконно виготовляли небезпечні наркотичні засоби та психотропні речовини. Працювала нарколабораторія в Херсоні. Збували готову «продукцію» мешканцям міста та області різними шляхами – поштовими відправками, через так звані «закладки» та «з рук у руки».

Організувала такий «бізнес» 35-річна мешканка Херсона. Саме в її квартирі організували незаконне виробництво. Крім цього, жінка відповідала за пакування та збут наркотиків, а також розподіляла отримані прибутки між усіма фігурантами. Загалом виконавців було четверо – усі вони проживають у Херсоні, один – раніше судимий. Кожен відповідав за свій напрямок роботи: пошук клієнтів, прийом замовлень, організація поставок, передача наркотиків покупцям.

У четвер, 18 лютого, правоохоронці за силової підтримки спецпризначенців полку поліції  особливого призначення провели 7 обшуків за місцями проживання та у транспортних засобах фігурантів. Загалом вилучили 700 гр амфетаміну, 800 гр фінілнетропротену, лабораторне обладнання, гроші, банківські картки, мобільні телефони та «чорнові» записи, що підтверджують протиправну діяльність зловмисників.


Організаторку та двох виконавців затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу Україну. Вирішується питання щодо повідомлення їм про підозри у незаконному збуті наркотичних речовин учасниками злочинної групи з ознаками організованості, з міжрегіональними зв’язками (ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України).

Крім цього, після завершення необхідних процесуальних заходів буде надана правова оцінка діям інших фігурантів.

Нагадаємо: у Кривому Розі та Черкасах поліцейські припинили діяльність чотирьох нарколабораторій та затримали їх організаторів.

Департамент стратегічних розслідувань
Національної поліції України

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux