Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На проміжних виборах народного депутата України по №184 виборчому округу на Херсонщині 31 жовтня будуть працювати майже 1000 правоохоронців – Руслан Осипенко
Опубліковано 28 жовтня 2021 року о 18:27

Про це т.в.о. начальника Головного управління Національної поліції в Херсонській області Руслан Осипенко повідомив сьогодні, 28 жовтня, під час брифінгу в обласному главку поліції за участю представників ЗМІ.

Основний меседж заходу – поліція має попередити та не допустити правопорушень, а також оперативного відреагувати на кожне повідомлення про порушення виборчого законодавства.

Спікерами брифінгу стали т.в.о. начальника обласного главку поліції Руслан Осипенко, заступники начальника ГУНП Херсонщини Микола Вербицький та Денис Захарченко, представники управління організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування Євген Веклич та Руслан Кутасов,  а також координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами в Херсонській області Євгеній Гладкий.

До несення служби під час проведення виборів ми залучили майже 1000 правоохоронців. Серед них – працівники поліції, Державної служби України з надзвичайних ситуацій та військовослужбовці. Наш спеціально створений Ситуаційний центр працює у надзвичайному режимі, тож поліція готова оперативно реагувати на всі повідомлення про порушення виборчого законодавства. Основне завдання поліції під час виборчого процесу – простежити, щоб вибори відбулися чесно та в межах законності, – зазначив Руслан Осипенко.

За його словами, весь гарнізон поліції Херсонської області переведений на посилений варіант службової діяльності. Налагоджено міжвідомчу співпрацю з прокуратурою, УСБУ та судами, а також із спостерігачами «Громадської мережі ОПОРА». За законністю перебігу виборчого процесу на Херсонщині спостерігатимуть міжнародні та громадські організації, довірені особи та спостерігачі від кандидатів. Також додав, що у посиленому режимі нестимуть службу підрозділи вибухотехніків та кінологів.

У день голосування на ДВК заплановано залучити 566 правоохоронців. Безпосередньо у день проведення виборів буде здійснюватиметься посилене патрулювання на вулицях та в інших громадських місцях, де публічний порядок забезпечуватимуть 102 правоохоронці. Додатково створено 10 груп документування, які оперативного реагуватимуть та будуть документувати всі правопорушення, пов’язані із виборчим процесом.

Своєю чергою, координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами в Херсонській області Євгеній Гладкий відзначив плідну співпрацю з поліцією та оперативний обмін інформацією про можливі порушення.

Через представників ЗМІ Руслан Осипенко звернувся до громадян, кандидатів та представників їх штабів – здійснити волевиявлення відповідально та законно, бути толерантними до всіх учасників процесу, не порушувати громадський спокій та порядок, а також не забувати про карантинні вимоги.

– Вкотре наголошую. Поліція у своїй діяльності дотримується політичної нейтральності та неупередженості, не втручатиметься у процес волевиявлення громадян, однак пильно слідкуватиме за дотриманням законності виборчого процесу. Забезпечимо чесні та безпечні вибори на Херсонщині, - зазначив у заключному слові т.в.о. начальника Головного управління Національної поліції в Херсонській області Руслан Осипенко.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux