Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Херсонщині кіберполіція вдруге викрила двох жителів області на ошукуванні громадян через фейкові веб-сайти відомих мереж ломбардів
Опубліковано 13 лютого 2021 року о 10:03

В листопаді минулого року кіберполіцейські Херсонщини викрили двох  зловмисників, які, використовуючи логотип відомої мережі онлайн-ломбардів, створили фейковий Інтернет-магазин та реалізовували неіснуючу електронну техніку. Тоді суд обрав підозрюваним у шахрайстві запобіжні заходи у вигляді домашнього арешту. Але зловмисники не зупинились у своїх протиправних діяннях і створили ще один фейковий  веб-сайт під маркою вже іншої мережі ломбардів та знов продовжили ошукувати громадян. Поліцейські вирахували зловмисників. За скоєні злочини їм загрожує 8 років позбавлення волі. 

Нині кіберполіцейські встановили, що після створення нового Інтернет-магазина 32-річні зловмисники з Нової Каховки ошукали ще близько 30 громадян. Підозрювані виставляли на продаж за заниженими цінами бувшу у використанні побутову техніку та автотовари, які насправді не існували. Шахраї вимагали за віртуальні товари повну передоплату, однак ніякого товару покупцям після отримання грошей не відправляли. Загалом зловмисники ошукали нових жертв на суму близько 200 тисяч гривень.

Вчора за місцем проживання аферистів правоохоронці провели санкціоновані обшуки. В їх помешканнях поліцейські вилучили мобільні телефони, банківські картки, флеш-накопичувачі та частину грошей, отриманих злочинним шляхом. Вилучені речові докази направлені на відповідні експертизи. Також до суду вже направлений обвинувальний акт за скоєння минулорічного злочину.

Наразі зловмисники знов підозрюються  в скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.190 КК України «Шахрайство». Санкція статті передбачає позбавлення волі до 8 років. Тривають слідчі дії.  

Шановні громадяни! Щоб не стати жертвою шахраїв будьте обачними, коли замовляєте товар через Інтернет. Здійснюйте покупки на сайтах, які не викликають сумнівів. Домовляйтесь про придбання товару на умовах відправки поштою накладеним платежем. Здійснюйте оплату за товар тільки після його перевірки. У разі, якщо ви стали жертвою шахраїв, звертайтесь до найближчого відділення поліції або телефонуйте «102».

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux