Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Херсонщині поліцейські перевіряють дотримання вимог законодавства під час мисливського сезону
Опубліковано 14 грудня 2021 року о 11:13

На Херсонщині триває зимовий сезон полювання. Поліцейські сектору контролю за обігом зброї у складі мобільних груп зі співробітниками превентивної діяльності проводять рейди на територіях мисливських господарств області. Інспектори перевіряють наявність дозвільних документів, справність зброї, а також вживають заходів  щодо попередження  браконьєрства та нещасних випадків.

Поліцейські роз’яснюють і нагадують мисливцям та працівникам мисливських угідь правила особистої безпеки, полювання та поводження зі зброєю, наголошують на відповідальності, передбаченій за їх порушення. Також правоохоронці звертають увагу на справність зброї та умови її зберігання й перевезення.  

Так, упродовж 11-12 грудня на території області поліцейські перевірили близько 800 мисливців. Під час рейдів інспектори склали 36 адміністративних протоколів, з яких 34 – за порушення громадянами строків реєстрації зброї, 1 – за порушення громадянами правил зберігання, носіння або перевезення зброї та 1 – за порушення громадянами порядку придбання та зберігання зброї.

Нагадаємо, що порушення законодавства у галузі мисливського господарства та полювання тягне за собою адміністративну відповідальність за ст. 85 «Порушення правил використання об'єктів тваринного світу» КУпАП, а також кримінальну відповідальність за ст. 248 КК України. Також, відповідно до ст.174 КУпАП, заборонено стрільбу з вогнепальної чи холодної метальної зброї, пристроїв для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії або пневматичної зброї калібру понад 4,5 міліметра і швидкістю польоту кулі понад 100 метрів за секунду в населених пунктах і в не відведених для цього місцях.

Крім того, правоохоронці наполягають на неухильному дотриманні п.4.29 Положення «Про порядок поводження із зброєю, видачі ліцензій на добування мисливських тварин та проведення полювань», яким категорично забороняється  перед  полюванням і під час його проведення вживати спиртні напої. Адже перебування на полюванні в нетверезому стані може призвести до лави підсудних замість отримання бажаного результату від влучного пострілу.

Шановні мешканці області! Якщо у вас є інформація про порушників правил полювання, а також щодо інших протиправних дій у сфері полювання, телефонуйте за номером «102». Анонімність гарантується.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux