Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Херсонщині поліцейські провели тактико-спеціальні навчання по затриманню озброєних злочинців та звільненню заручника
Опубліковано 24 березня 2021 року о 19:42

Поліцейські дії відпрацьовувались в умовах, максимально наближених до реальних. У навчаннях були задіяні поліцейські обласного главку та Херсонського райуправління, бійці поліцейських спецпідрозділів, патрульні поліцейські та працівники управління поліції охорони, військовослужбовці Нацгвардії. Метою проведення тренувань стало відпрацювання тактики спільних дій правоохоронців під час спецоперацій, перевірка психологічної готовності працівників до дій в ситуаціях різних ступенів ризику, розшук і затримання озброєних злочинців, а також звільнення заручників.

Події розгорталися за двома сценаріями. У першій частині поліцейські переслідували та затримували озброєних злочинців, які вчинили розбійний напад на магазин та зникли з місця події на автомобілі.

В дію була введена поліцейська операція «Сирена». Під керівництвом начальника поліції Херсонщини Олександра Прокудіна була розгорнута діяльність Ситуаційного центру ГУНП, де правоохоронці збирали й аналізували всю інформацію, координували роботу задіяних у навчаннях поліцейських. Завдяки злагодженим діям та системі відеонагляду «Безпечне місто» вже через 20 хвилин автомобіль зловмисників був заблокований, а підозрювані роззброєні.

У другій частині навчань правоохоронці затримували озброєних злочинців, які захопили заручника та забарикадувалися у покинутій будівлі. Усе це побачив спадковий перехожий та зателефонував у поліцію. В дію були введені спецоперації «Заручник» та «Грім». На місці діяли групи оточення, блокування, переслідування, із зловмисниками спілкувалися перемовники. Поліцейські вміло відвернули увагу злочинців і в цей час спецпризначенці управління КОРД непомітно проникли в будівлю. У підсумку зловмисники були знешкоджені та затримані, а заручник звільнений.

За словами начальника ГУНП в Херсонській області Олександра Прокудіна, мета навчань досягнута – поліцейські підрозділи вдосконалили та покращили навички співпраці та взаємодії при відпрацюванні спільних дій.

- Спільні навчання – це безцінний досвід для кожного учасника спецоперацій. Ми намагалися організувати все на вищому рівні - кожен розумів свої завдання, діяв швидко, виважено та, що важливо, у співпраці з напарниками. Адже від цього залежить і особиста безпека працівників під час знешкодження озброєних злочинців, і успішність виконання завдань, - зазначив Олександр Прокудін. - Ми обов’язково ретельно вивчимо та проаналізуємо дії кожної поліцейської групи, щоб в подальшому під час різних спецоперацій правоохоронці діяли ще більш злагоджено і надалі демонстрували ефективність дій у різних ситуаціях.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux