Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Херсонщині поліція розслідує обставини вибуху в Олешківському районі
Опубліковано 11 грудня 2018 року о 09:45

Вчора ввечері, 10 грудня в смт Нова Маячка Олешківського району на території одного з приватних домоволодінь стався вибух невідомого предмета. В результаті загинув 23-річний власник домоволодіння. Оглянувши місце події, спеціалісти-вибухотехніки обласного главку поліції з’ясували, що вибухнув снаряд часів Другої світової війни. Наразі поліція кваліфікувала подію за двома статтями Кримінального кодексу України – «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» та «Умисне вбивство» з позначкою «нещасний випадок».

Вчора близько 17:50 в чергову частину Олешківського відділення поліції надійшло повідомлення, що в смт Нова Маячка на подвір’ї одного з домоволодінь в підсобному приміщенні вибухнув газовий балон і в результаті помер 23-річний господар будинку. В ході огляду поліцейські помітили, що серед уламків пошкодженого в результаті вибуху дерев’яного сараю лежить снаряд. На місце події терміново виїхали спеціалісти вибухо-технічного відділу обласного главку поліції та представники державної служби з надзвичайних ситуацій.

Як розповів начальник Олешківського відділення поліції Сергій Ященко, під час спілкування з рідними загиблого поліцейські встановили, що кілька днів тому він придбав металошукач і напередодні на своєму автомобілі їздив до місцевості, де під час Другої світової війни велися бої. Там чоловік знайшов кілька снарядів калібру 152 мм, які збирався розібрати на металобрухт. Під час цього процесу і стався вибух, в результаті якого потерпілий отримав смертельні поранення. Ніхто з оточуючих громадян не постраждав. Частково були пошкоджені дах та вікна будинку та літньої кухні, посеред яких розташовувався сарай.

За даним фактом відкриті кримінальні провадження за ч.1 ст. 263 Кримінального кодексу «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» та ч.1 ст.115 ККУ «Умисне вбивство» з позначкою «нещасний випадок». В ході проведення огляду місця події поліцейські виявили в автомобілі та серед уламків підсобного приміщення ще кілька снарядів зі слідами іржі. Вирішується питання про їх безпечне знешкодження. 

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux