Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Херсонщині росіяни за добу обстріляли три населені пункти, є поранені та багато руйнувань
Опубліковано 12 серпня 2022 року о 13:12

За минулу добу поліція відкрила 15 кримінальних проваджень щодо воєнних злочинів військових рф на території Херсонської області.

У смт Білозерка місцева жителька перейшла на сторону ворога та прийняла пропозицію окупаційних військ до співпраці. Жінка добровільна зайняла посаду т.зв. «голови громадської приймальні військово-цивільної адміністрації Херсонської області в смт Білозерка».

російські військові здійснили обстріли смт Нововоронцовка, сіл Іванівка та Осокорівка, поранення отримали місцеві жителі, пошкоджено приватні будинки та аптеки, які відновленню не підлягають.

військові російської армії продовжують мародерити на території області. У смт Велика Олександрівка окупанти вдерлися до приватного будинку, звідки викрали всю побутову техніку, продукти харчування та одяг. Це зафіксували камери відеоспостереження, встановлені на території домоволодіння.

Житель Херсона повідомив, що група озброєних військових рф самовільно заселилися у його будинок по вул.Кременчуцька та користуються належним заявнику майном.

військові рф захопили та знищили 11 АЗС біля сіл Посад-Покровське, Петропавлівка, Чорнобаївка, Степанівка, у містах Херсон, Нова Каховка та Берислав. Власнику АЗС завдано мільйонні збитки.

Від жительки Херсона стало відомо, що її син разом з дружиною та дітьми намагався евакуюватися через АР Крим до Республіки Грузія.  На в’їзді до Криму військові рф затримали чоловіка і нині його місцезнаходження невідоме.   

В Херсоні у мікрорайоні Таврійський біля торгівельного центру представники спецслужб рф викрали 26-річного чоловіка, його доля невідома.

Внаслідок ведення бойових дій армією рф та обстрілів запальними снарядами сталося загоряння соснового лісу в Олешківському лісомисливському господарстві.

Поліцейські задокументували всі військові злочини російської армії. Відкрито кримінальні провадження за ст.438 (Порушення законів і звичаїв війни) Кримінального кодексу України, ст.111-1 (Колабораційна діяльність) КК України та ст.110 (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) КК України.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux