Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Олександр Прокудін: «Поліція Херсонщини готова забезпечити безпеку громадян та публічний порядок під час відзначення державних свят»
Опубліковано 19 серпня 2021 року о 17:18

Україна готується до відзначення низки державних свят і, як зазначив начальник поліції Херсонщини Олександр Прокудін, поліція повністю готова до забезпечення правопорядку на масових заходах із нагоди 30-річчя Незалежності України, Дня Державного прапора та Чорноморських ігор.

Про готовність поліції Херсонської області до забезпечення публічного порядку і безпеки на час святкових днів йшлося під час робочої наради під головуванням начальника ГУНП Херсонщини Олександра Прокудіна та за участі керівників територіальних підрозділів на базі Каховського районного відділу поліції.

Олександр Прокудін довів до відома присутніх основні завдання, які потрібно неухильно виконати для забезпечення безпеки громадян, озвучені 17 серпня на розширеній нараді за участі керівників підрозділів системи МВС та під головуванням заступника міністра внутрішніх справ Богдана Драп’ятого.

Виконуючи завдання керівництва МВС, з 16 серпня усі підрозділи поліції Херсонської області уже перейшли на посилений варіант несення служби. На базі обласного главку поліції у цілодобовому режимі працює Ситуаційний центр ГУНП для координації дій підрозділів, оперативного обміну інформацією, для можливості швидкого прийняття рішень у випадку зміни оперативної обстановки. До охорони публічної безпеки і порядку залучені усі структурні підрозділи поліції (співробітники оперативних служб, груп швидкого реагування патрульної поліції, поліції діалогу, патрульної поліції, кінологи, вибухотехніки і слідчо-оперативні групи), вони забезпечені всіма технічними можливостями для контролю над безпекою під час заходів. У місцях масового перебування громадян буде збільшено кількість патрулів. А усі локації, де відбуватимуться масові заходи, нині обстежують кінологи та вибухотехніки. 

За попередніми даними, правопорядок під час проведення фестивалю Чорноморські ігри, що проходитиме з 20 по 22 серпня у місті Скадовськ, щоденно забезпечуватимуть 110 поліцейських і 40 військовослужбовців Нацгвардії. 

23 серпня, у День Державного Прапора України, на території області заплановано проведення 29 заходів. Публічний порядок на них будуть забезпечувати майже 130 працівників поліції.

Найбільше заходів (45) очікуються 24 серпня у 30-ту річницю Дня Незалежності України. Правопорядок забезпечуватимуть майже 300 працівників поліції та понад 50 військовослужбовців.

- В першу чергу, поліція буде проводити профілактичну роботу та працювати на упередження можливих конфліктних ситуацій чи провокацій. Співробітники поліції у межах своєї компетенції негайно реагуватимуть на будь-які протиправні дії. Тому прошу громадян не порушувати публічний порядок,  поводитися цивілізовано, толерантно ставитися один до одного і сприяти правоохоронцям у виконанні функцій щодо охорони правопорядку. Безумовно, не можна забувати і про карантинні обмеження, які продовжуються. Тож прошу громадян неухильно дотримуватися протиепідемічних заходів, - звертається до жителів і гостей Херсонщини начальник Головного управління Національної поліції в Херсонській області Олександр Прокудін.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux