Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Олександр Прокудін: «Поліція Херсонщини готова забезпечити публічний порядок та законність під час проміжних виборів народного депутата України по №184 виборчому округу»
Опубліковано 01 жовтня 2021 року о 12:41

Сьогодні під головуванням очільника поліції Херсонщини Олександра Прокудіна відбувся брифінг для представників ЗМІ, присвячений забезпеченню публічного порядку та законності під час проміжних виборів народного депутата України по ОВО №184. Серед спікерів заходу були Євгеній Гладкий –  координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами в Херсонській області та Володимир Молчанов – експерт з виборчих питань Херсонської обласної організації комітету виборців України.

Нагадаємо, що проміжні вибори народного депутата України в одномандатному виборчому округу №184 відбудуться 31 жовтня. Поліція не втручатиметься у процес волевиявлення громадян, однак пильно слідкуватиме за дотриманням законності виборчого процесу. Для цього працівники поліції стежитимуть за дотриманням правопорядку на кожній із 188 виборчих дільниць на території Бериславського району, частини Каховського і Херсонського районів. Станом на 1 жовтня вже зареєстровано 13 кандидатів.

Олександр Прокудін вкотре наголосив, що поліція у своїй діяльності дотримується політичної нейтральності та неупередженості. Завдання правоохоронців на цих виборах  – забезпечити законну, чесну і конкурентну боротьбу між кандидатами. Водночас, поліція жорстко реагуватиме на провокації, підкуп виборців або спроби побудови «передвиборчих сіток» та інші порушення. Нині зафіксовано 11 порушень, пов’язаних із виборчим законодавством, серед яких найбільше – це порушення правил агітації,  підкупи виборців і перешкоджання здійсненню виборчого права. Відкрито 3 кримінальні провадження та складено 4 адміністративні матеріали.  

- Наше завдання - забезпечити публічну безпеку, громадський порядок та вільне волевиявлення громадян. Вибори мають пройти законно й ніхто не має права впливати на виборчий процес. І поліція готова до виконання покладених на неї завдань, щоб громадяни змогли реалізувати конституційне право на волевиявлення. Ми реагуватимемо на всі повідомлення від громадян та фіксуватимемо всі порушення виборчого законодавства. Також під час передвиборчої кампанії та безпосередньо у день виборів ми будемо постійно взаємодіяти з представниками ОПОРИ для обміну інформацією про виявлені порушення та своєчасного реагування на них, - зазначив Олександр Прокудін.

Через засоби масової інформації начальник ГУНП закликав усіх суб’єктів виборчого процесу дотримуватись закону під час виборчої кампанії, не порушувати правила агітації та не піддаватися провокаціям. Наголосив, що організатори внесення недостовірних даних і учасники фальсифікацій будуть притягнуті до кримінальної відповідальності.

Відділ комунікації поліції Херсонської області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux