Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські викрили керівника будівельної фірми у завданні шкоди державним інтересам на суму 156 тисяч гривень
Опубліковано 07 липня 2020 року о 15:39

Незаконну оборудку з перерахуванням державних коштів та незаконним отриманням відшкодування ПДВ на суму 156 тисяч гривень директором будівельної фірми викрили працівники Білозерського відділення поліції.   

Правоохоронці викрили керівника будівельної фірми у службовій недбалості. Установа, якою керував чоловік, уклала договір з медичним закладом на капітальний ремонт покрівлі. Але під час укладання договору керівник фірми надав недійсне свідоцтво платника податку на додану вартість. На той час свідоцтво було вже анульоване. Незважаючи на це, керівник використав схему незаконного відшкодування ПДВ з використанням недійсних документів. Він вніс недостовірні дані щодо суми ПДВ, а саме 156 тисяч гривень, від загальної ціни договору, що становила майже мільйон гривень. Після підписання всіх необхідних документів фірма виконала ремонт покрівлі.

На рахунок будівельної фірми були перераховані майже мільйон гривень державних коштів, в тому числі і 156 тисяч гривень ПДВ. Таким чином, держава відшкодувала фірмі чоловіка 156 тисяч гривень, хоча він фактично не є платником ПДВ.

У справі була призначена низка експертиз, правоохоронці вилучили фінансову документацію, що доводить службову недбалість директора будівельної фірми та незаконність перерахування йому коштів.

Нині поліцейські перевіряють факт можливого привласнення чоловіком коштів, також встановлюється місцезнаходження грошей. Нині керівнику будівельної фірми повідомлено про підозру. Відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.367 «Службова недбалість» Кримінального кодексу України (карається штрафом від двох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років).

Триває досудове розслідування для встановлення всіх обставин справи і притягнення до відповідальності службової особи.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux