Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція встановлює особу зловмисника, який викрав з картки херсонки 59 тисяч гривень під приводом працевлаштування за кордоном
Опубліковано 20 травня 2020 року о 14:35

У Корабельне відділення поліції звернулася 47-річна мешканка обласного центру. Жінка розповіла, що шукала роботу за кордоном, а, натомість, втратила 59 тисяч гривень. Нині поліція встановлює особу зловмисника та його місцезнаходження.

Оголошення про роботу у Польщі жінка знайшла на одному із сайтів з працевлаштування за кордоном в мережі Інтернет. Вона зателефонувала через один із мессенджерів на закордонний номер, який був вказаний в повідомленні. На дзвінок заявниці відповів чоловік, який представився співробітником фірми на ім’я Артур. Чоловік розповів, що фірма має декілька вакансій і запропонував перекинути паспортні дані заявниці для оформлення договору в електронному вигляді. Також чоловік розповів, що для виїзду за кордон треба оформити валютний рахунок в одному із перелічених ним банків та покласти на нього 60 тисяч гривень. Зі слів співрозмовника, після оформлення рахунку заявниці необхідно було надіслати реквізити своєї картки для підтвердження відкриття рахунку. Також чоловік наголосив, що карткою вона зможе користуватися і за кордоном. Жінка виконала усі умови Артура і чекала на підтвердження договору. А через деякий час заявниці надійшло повідомлення, що з рахунку знято 59 тисяч гривень. Потерпіла знову зателефонувала за вказаним номером, але на її дзвінки ніхто не відповів. 

Шановні громадяни! Не варто довіряти незнайомцям та повідомляти їм будь-яку інформацію про себе, особливо про банківські рахунки. Щоб не потрапити на гачок аферистів, потрібно ретельно перевіряти фірму і людей, що там працюють. Якщо ви працевлаштовуєтесь через посередника, обов’язково перевірте наявність його ліцензії та пошукайте відгуки на форумах. Фірма повинна мати офіційний юридичний статус: мати статутні документи, ліцензії і дозволи, свідоцтво про держреєстрацію. 

Якщо ви стали жертвами аферистів-роботодавців, негайно зверніться у найближче відділення поліції або телефонуйте за номером «102».

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux