Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція Херсонщини презентувала новий освітньо-безпековий проект «Школа, поліція, безпека»
Опубліковано 17 червня 2021 року о 13:04

В Херсоні поліція розробила єдиний освітньо-безпековий проект «Школа, поліція, безпека», однаково корисний для дітей, батьків, вчителів та поліцейських. Його презентація відбулася під час однойменного форуму, на який очільник поліції Херсонщини Олександр Прокудін запросив начальника Департаменту освіти, науки та молоді, керівників навчальних закладів міста та активістів учнівського парламенту. Присутні зібралися, щоб обговорити найбільш актуальне питання - забезпечення безпеки дітей у школах.

Над реалізацією проекту працювали спеціалісти з ряду провідних служб Головного управління Нацполіції області. Основний меседж проекту – забезпечити комфортні та безпечні умови навчання дітей і праці вчителів, а також створити у школах локальні безпекові середовища, вільні від будь-яких форм насильства та дискримінації. Адже безпека дітей в освітньому середовищі – це не лише встановлення відеокамер, охорони, сигналізацій та інших технічних нововведень. А цілий комплекс заходів, до яких поліція уже залучила освітян, батьків, а також учнівський актив, адже важлива думка самих дітей та їх бачення співпраці з ювенальними поліцейськими.  

Олександр Прокудін розповів учасникам форуму про переваги проекту, який містить п’ять практичних кейсів, що зроблять навчальний процес у Херсоні більш дієвим та сприятимуть продуктивній співпраці поліції і громади:

1. Запровадження “Тренінгів безпеки” під час «годин спілкування з дитиною», метою яких є навчити дітей розпізнавати небезпеку й уникати її в реальному та віртуальному світі.

2. Розміщення у школах міста камер відеоспостереження в рамках реалізації програми «Безпечна школа».

3. Створення на базі Херсонського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа ІІ ступеня – ліцею журналістики, економіки та правознавства» Херсонської міської ради «Гуртку безпеки» для старшокласників, які бажають вступати до ВНЗ МВС, а також активної молоді. Гурток дасть змогу вивчати дітям основи правознавства, прийоми самооборони та знайомить з роботою поліції.

4. Створення «акаунту довіри» у соціальних мережах для безпосереднього звернення дитини до поліції та своєчасне реагування на правопорушення відносно дітей.

5. Створення Telegram каналу для батьків конкретної школи. Цей кейс дасть змогу ефективно комунікувати поліцейським з батьками, своєчасно реагувати та інформувати батьків про загрози та нові небезпечні тенденції у дитячому середовищі.

- Щоб запобігти вчиненню правопорушень щодо дітей, зусиль лише однієї поліції недостатньо. Потрібен комплексний підхід і ми розробили свій алгоритм дій та заходів в рамках нашого проекту «Школа, поліція, безпека», - зазначив Олександр Прокудін. – Ми повинні щодня контролювати те, як проводять дозвілля учні, коло їх спілкування наживо та у соцмережах, які сайти вони відвідують. У разі виявлення будь-яких загроз для дітей, це не можна приховувати у стінах школи, а необхідно спільно з педагогічним колективом, поліцейським та батьками проводити індивідуальні профілактичні заходи з учнями. Крім того, якщо дитина не відвідує школу без поважної причини, вчителям необхідно негайно інформувати про це батьків та працівника поліції, який буде закріплений за даним навчальним закладом.

Освітяни активно долучилися до обговорення проблемних питань, зокрема, про інформування поліції щодо проблем дітей у школі. Це необхідно для того, щоб запобігти булінгу, припиняти учнівські конфлікти, вчасно виявляти суїцидальні настрої та факти домашнього насильства у родинах учнів.  

- Переконаний, що реалізація в Херсоні проекту «Школа, поліція, безпека», а також чіткі, скоординовані дії поліції, освітян та батьків, дозволять нам захистити наших дітей не лише в освітньому просторі, а й загалом знизити дитячу злочинність та інші негативні явища у дитячому середовищі, - зазначив полковник поліції Олександр Прокудін.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux