Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція Херсонщини закликає громадян не впускати незнайомців в свої помешкання
Опубліковано 16 вересня 2020 року о 16:03

Щодня на Херсонщині в поліцію надходять заяви про скоєння з квартир та будинків крадіжок. Здебільшого зловмисники їх скоюють за відсутності господарів вдома. Але мають місце й випадки, коли громадяни самі впускають злочинців у свої домівки. Так, за останні два дні в поліцію звернулись троє мешканців області, яких обікрали незнайомці, представившись  працівниками соціальних та комунальних служб.

Так, в чергову частину Корабельного відділення поліції звернулась 78-річна мешканка обласного центру. Пенсіонерка розповіла, що до неї в квартиру постукав незнайомець і представився сусідом знизу.  Чоловік повідомив літній жінці, що вона топить його квартиру та напросився пройти в ванну кімнату, щоб подивитись. Господарка впустила «сусіда». Чоловік оглянув комунікації в ванній та повідомив, що тече кран. Далі незнайомець запропонував пенсіонерці покликати сантехніка, який начебто в цей час ремонтує кран в його квартирі. Жінка погодилась і «сусід» через 5 хвилин повернувся разом із сантехніком. Той оглянув приміщення ванної кімнати та виніс свій вердикт – потрібно міняти кран і це буде коштувати 400 гривень. Пенсіонерка в присутності незнайомців дістала зі схованки гроші та відрахувала потрібну суму. В цей час один з чоловіків відволік жінку, а інший схопив усі гроші, що залишились в схованці. Після цього «сантехніки» швидко залишили квартиру. Як з’ясували поліцейські у схованці пенсіонерка тримала близько 15 тисяч доларів США, 3000 Євро та 22 тисячі гривень. Наразі поліція встановлює особи та місцезнаходження зловмисників.

Ще одна 78-річна жінка з заявою про крадіжку звернулась в Каховський відділ поліції. Потерпіла розповіла, що впустила в будинок двох незнайомців, які представились працівниками пенсійного фонду. Вони розповіли пенсіонерці, що наразі проходить обов’язковий обмін грошей на нові банкноти і замінили жінці 17 тисяч гривень фальшивими купюрами.

А у смт Білозерка в квартиру 85-річної місцевої мешканки завітали дві незнайомки, які представились інспекторами водоканалу. Під приводом заміни пломби псевдопрацівниці потрапили в оселю жінки, вивідали де вона зберігає гроші й поцупили майже 38 тисяч гривень.

Шановні громадяни! Аби не лишитися своїх заощаджень, не відчиняйте та не впускайте в свої оселі незнайомців, особливо якщо ви вдома самі. Попередьте своїх літніх батьків або сусідів про такі види злочинів. Якщо невідомі представляються працівниками соціальних служб, перевіряйте їх документи. Будьте пильними та обережними!

Якщо ви чи ваші рідні все ж таки стали жертвою подібного злочину, негайно телефонуйте налінію «102».

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux