Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція закликає мешканців Херсонщини не передавати гроші незнайомцям, які по телефону повідомляють – ваш родич потрапив в біду
Опубліковано 18 січня 2022 року о 10:51

За минулу добу в поліцію Херсонщини звернулись двоє мешканців області, яких ошукали телефонні шахраї. Наразі поліція проводить заходи по встановленню осіб, причасних до шахрайських дій. За фактами шахрайства відкриті кримінальні провадження.

Вчора, 17 січня, близько 20:00 в «Єдиний центр 102» поліції Херсонщини звернулась 83-річна херсонка. Пенсіонерка розповіла, що їй зателефонував чоловік, який назвався її сином. Співрозмовник повідомив, що він потрапив у біду і йому терміново потрібні  гроші. Жінка зібрала усі свої заощадження і особисто передала 30 тисяч гривень незнайомцю, який чекав на неї біля квартири. Лише після того заявниця перетелефонувала сину і дізналась, що ні в яку біду він не потрапляв.

Цього ж дня подібний телефонний дзвінок пролунав і в будинку 74-річного мешканця с. Дар'ївка. Пенсіонеру зателефонував чоловік, який назвався лікарем. «Медпрацівник» повідомив заявнику, що його син потрапив у ДТП і йому терміново потрібні гроші на операцію. Аби допомогти своїй дитині чоловік, не замислюючись, перерахував на банківський рахунок 10 тисяч гривень. Через деякий час пенсіонер зателефонував сину та, дізнавшись, що ні в яку халепу той не потрапляв, зрозумів, що став жертвою шахраїв. 

Поліція Херсонщини в черговий раз нагадує громадянам: зверніть увагу своїх рідних, особливо похилого віку, на необхідність бути обережними у таких випадках. Переконайте їх не діяти на емоціях та ні в якому разі не довіряти незнайомим людям. Наголошуйте на необхідності перевіряти будь-яку інформацію, отриману по телефону:

- варто одразу подзвонити своєму родичу, який, можливо, потрапив у складну ситуацію. Якщо він не відповідає, передзвоніть на номер того, хто вам телефонував, з’ясуйте особисті дані людини, у якій лікарні чи відділі поліції знаходиться ваш родич;

- обов’язково передзвоніть до лікарні або чергової частини, яку вам назвали, щоб пересвідчитись у достовірності інформації;

- попросіть час на обдумування. Зазвичай, шахраям не вигідно довго чекати, адже тоді ви починаєте мислити критично і можете самостійно зателефонувати до поліції.

Шановні громадяни! Якщо вам телефонують люди, які представляються працівниками поліції або інших правоохоронних структур і вимагають за щось гроші, не вірте їм і одразу набирайте номер «102».

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux