Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Херсоні поліція затримала двох телефонних шахраїв із Запоріжжя
Опубліковано 04 лютого 2020 року о 10:22

Вчора в Херсоні оперативники управління карного розшуку та Херсонського відділу поліції за підтримки бійців роти поліції особливого призначення затримали двох уродженців м. Запоріжжя. Раніше судимим чоловікам вдалося ошукати 71-річну мешканку Корабельного району на суму понад 80 тисяч гривень. У зловмисників вилучена частина грошей, здобутих злочинним шляхом. Наразі вони підозрюються в скоєнні щонайменше 10 шахрайств лише на території Херсона. Затриманим може загрожувати 3 роки позбавлення волі.

Приблизно з середини грудня минулого року кілька літніх херсонців потрапили на гачок невідомих шахраїв. Зловмисники телефонували на стаціонарні телефони своїм «жертвам» та повідомляли, що їх близькі родичі потрапили в біду та необхідні гроші, щоб вирішити проблеми. Пенсіонери передавали незнайомцям значні суми та тільки згодом дізнавалися, що їх ошукали та з їх рідними все гаразд.

За словами начальника обласного главку поліції Олександра Прокудіна, зазвичай розкривати подібні злочини складно. Однак херсонським поліцейським вдалося викрити зловмисників досить швидко. Допомогла в цьому й встановлена на вулицях обласного центру система відеоспостереження «Безпечний Херсон».

В ході проведення слідчо-розшукових заходів поліцейські з’ясували, що шахрайства скоює одна й та сама група зловмисників. Поблизу місць проживання останніх двох потерпілих камери відеоспостереження зафіксували автомобіль «Таврія Славута» темно-синього кольору. Оперативники управління карного розшуку обласного главку поліції встановили, що на даному транспортному засобі пересуваються двоє 39-річних уродженців м. Запоріжжя, раніше судимих за скоєння майнових злочинів.

Шахраї ретельно конспірувалися. Проживали в різних готелях у Миколаєві та приїжджали в Херсон лише на один день. Потім з мобільного телефону дзвонили на стаціонарні номери херсонців, підшукуючи жертву. Так і вчора близько 13:30 вони зателефонували 71-річній жительці мікрорайону «Шуменський». В ході розмови повідомили, що терміново потрібні гроші для проведення операції її синові. Стривожена пенсіонерка передала шахраям 30 тисяч гривень, тисячу доларів США та таку ж суму в Євро.

За допомогою системи «Безпечне місто» поліцейські оперативно встановили, де знаходиться автомобіль і затримали підозрюваних на автозаправці на виїзді з міста. До обрання їм міри запобіжного заходу вони в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України перебуватимуть в ізоляторі тимчасового тримання. Наразі чоловіки підозрюються щонайменше в 10 шахрайствах у відношенні херсонців. Також вони перевіряються на причетність до скоєння подібних злочинів в інших областях України. Їх протиправні дії кваліфікуються за ч.2 ст.190 Кримінального кодексу України  «Шахрайство». Зловмисники можуть потрапити за грати на строк до 3 років.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux