Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Упродовж кількох годин херсонські поліцейські затримали чоловіка за підозрою у вбивстві пенсіонерки
Опубліковано 04 червня 2021 року о 12:10

Поліцейські затримали 34-річного чоловіка за підозрою у вбивстві 71-річної жінки, у якої він винаймав квартиру. Наразі чоловіку загрожує 15 років позбавлення волі.  

Вчора, 3 червня, близько 12:50 в «Єдиний центр 102» поліції Херсонщини надійшло повідомлення від мешканки мікрорайону ХБК. Жінка розповіла, що друг сусідки, яка здає квартиру в їх багатоповерхівці, запевняє, що пенсіонерка вранці приїхала за грошима до орендатора, після чого перестала виходити на зв'язок, а в квартирі двері ніхто не відчиняє. Після аварійного відкриття дверей поліцейські виявили пенсіонерку в крові у непритомному стані з тілесними ушкодженнями. Жінку у тяжкому стані терміново доставили у лікарню, де через кілька годин вона померла.

На місце злочину виїхала слідчо-оперативна група та співробітники карного розшуку відділу №1 Херсонського районного управління поліції. Під час огляду місця події поліцейські виявили молоток зі слідами крові.

Під час оперативно-розшукових заходів поліцейські встановили, що в цей день загибла попросила свого знайомого поїхати з нею до орендатора квартири за грошима. Вони обумовились зустрітись там вранці близько 10:00. Але за 20 хвилин до призначеного часу пенсіонерка зателефонувала знайомому і повідомила, що вона вже у квартирі і буде чекати його всередині. Чоловік приїхав на місце, але двері ніхто не відчинив, а на телефонні дзвінки жінка не відповідала. Чоловік кілька годин чекав жінку під під’їздом, а потім пішов до сусідки і повідомив їй всю ситуацію.

Як розповів заступник начальника Головного управління Національної поліції в Херсонській області Микола Цап, після отриманої інформації поліцейські почали відпрацьовувати вказану версію. На допомогу місцевим правоохоронцям також були задіяні працівники карного розшуку обласного главку поліції та оперативники районного управління. Правоохоронці встановили коло знайомих підозрюваного та попередні місця його проживання. Вже через кілька годин поліцейські затримали підозрюваного у мікрорайоні Таврійський.

Зловмисника затримали в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Наразі вирішується питання про повідомлення чоловіку підозри у вчинені злочину, передбаченого ч.1 ст.115 Кримінального кодексу України «Умисне вбивство» та обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою. Досудове розслідування триває. Чоловіку може загрожувати 15 років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Херсонської області    


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux