Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
В Херсоні поліцейські викрили підпільний цех з виготовлення підробленої кави
Опубліковано 12 липня 2018 року о 17:07

Поліцейські не допустили потрапляння до споживачів понад 120 коробок з підробленою кавою. За попередніми підрахунками ринкова вартість вилученого становить 200 тисяч гривень.

Підпільний цех по виробництву кави, підробленої під відому марку, організували троє херсонців та один житель АР Крим. Цех розташовувався у приміщенні складу, де в антисанітарних умовах виготовлялася кава без дотримання будь-яких технологій та стандартів. Рецептуру організатори прочитали в Інтернеті, інгредієнти додавали на власний розсуд.

В операції по документуванню злочинної діяльності підпільних виробників кави брали участь працівники слідчого управління обласного главку поліції спільно з оперативниками Управління захисту економіки під процесуальним керівництвом обласної прокуратури. Організатори незаконного виробництва не змогли пред’явити поліцейським жодних документів, які б підтверджували походження та якість товару.

Працівники поліції встановили, що зловмисники продавали продукцію  оптом і вроздріб підприємцям не лише з Херсонської, а й інших областей України. Ціну ставили трохи нижчу за оригінал. У свою чергу, підприємці постачали підроблену каву у невеликі кіоски, магазини та бази.

- Ми встановили особи всіх причетних до виробництва підробленої кави, незабаром їм буде повідомлено про підозру. Також встановлюються усі місця збуту фальсифікату, - повідомив заступник начальника слідчого управління ГУНП в Херсонській області Віктор Баранецький. - Зразки вилученої продукції направлені на експертизу для перевірки на наявність у каві шкідливих речовин, які становлять загрозу життю і здоров’ю людей.

Під час проведення санкціонованого обшуку на території складу поліцейські вилучили обладнання, за допомогою якого виготовлялася кава. Це звичайна бетономішалка, у якій зловмисники змішували інгредієнти невідомого походження, та станки по виготовленню упаковки відомої марки. Також вилучені кошти, отриманні від протиправної діяльності.

Відкрите кримінальне провадження за ч.3 ст.229 Кримінального кодексу України «Незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару». Санкція статті передбачає штраф від десяти тисяч до п'ятнадцяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux