Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
В Херсоні урочисто вшанували бійців батальйону "Херсон", які героїчно віддали життя за Україну
Опубліковано 29 серпня 2021 року о 13:44

З нагоди Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави, в Таврійському мікрорайоні у сквері на честь батальйону «Херсон» вшанували пам'ять полеглих при виконанні службових обов’язків бійців підрозділу. Саме 29 серпня сім років тому під час виходу героїв-захисників з оточення окупантів поблизу м. Іловайськ, Україна зазнала найбільші, непоправні втрати своїх воїнів. Серед них були й 9 бійців батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Херсон».

Згадати загиблих героїв, які віддали за суверенітет України своє життя, прийшли їх рідні та побратими, керівництво та працівники Головного управління Національної поліції в Херсонській області та інших правоохоронних структур,  представники органів місцевої влади, громадських організацій та мешканці міста.

Під час мітингу-реквієму «Слава. Гідність. Воля. Честь» поіменно назвали дев’ятьох бійців батальйону «Херсон», які наприкінці серпня 2014 року на Сході України віддали життя у бою, героїчно захищаючи свою державу від агресора: Руслан Сторчеус, Олег Пєшков, Павло Мазур, Владислав Ковальов, Максим Жеков, Артем Шаригін, Олег Гребінський, Руслан Салівончик, Олег Вовченко.

- Наші бійці відстояли свободу рідної землі та людей до кінця. Вони, як герої, загинули в ім’я вільної України. Ми ніколи не пробачимо ворогам загибель наших колег. Вони не забуті ні товаришами по службі, ні жителями Херсонщини. На фасадах шкіл, де навчалися загиблі герої, встановлені меморіальні дошки, у шкільних музеях відкриваються пам’ятні експозиції, у місті відкрився прекрасний сквер на честь бійців батальйону "Херсон", проводяться різноманітні спортивні турніри, присвячені пам’яті добровольців. Їм випала честь загинути в бою за рідну землю і вони зробили безцінний внесок в незалежність і цілісність нашої держави, - зазначив у своїй промові начальник поліції Херсонщини Олександр Прокудін.

Цього дня у пам'ять про загиблих бійців виконувалися музичні та поетичні композиції у виконанні оркестру ГУНП, вокального ансамблю «Police Prime» та дитячих колективів.

Священнослужителі провели молитовну літургію за загиблими. Присутні вшанували пам'ять полеглих хвилиною мовчання та покладанням квітів до меморіального каменю. Традиційно на їх честь пролунав військовий салют.

Вічна пам'ять героям, низько вклоняємось перед подвигом полеглих!

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux