Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Херсонські поліцейські впродовж доби знайшли рідних 4-річного хлопчика, якого самого залишили на автовокзалі в Херсоні
Опубліковано 09 червня 2021 року о 17:14

Вчора, 8 червня, близько 14:30 в «Єдиний центр 102» поліції Херсонщини надійшло повідомлення від небайдужого мешканця обласного центру. Він розповів оператору, що на міжміському автовокзалі самотньо сидить хлопчик, віком близько 3-4 років. На місце негайно виїхали працівники сектору протидії домашньому насильству обласного главку поліції. Хлопчика терміново доставили для огляду в обласну дитячу лікарню. Поліцейським було відомо лише його ім’я. Упродовж доби працівники поліції за співпраці з волонтерами встановили, де проживає малолітній та його близьких родичів. Наразі дитину передали бабусі з дідусем.

Встановленням усіх обставин події зайнялися працівники Херсонського районного управління поліції. Оперативники переглянули відео з камер спостереження, розташованих на будівлі автовокзалу. Камери зафільмували,  як близько 12:40 з маршрутного таксі рейсом Одеса – Херсон хлопчик вийшов із жінкою, яка залишила малолітнього на лавочці, а сама через 10 хвилин сіла в іншу маршрутку в зворотному напрямку. 

Отриману інформацію поліцейські передали колегам з Одеської області, які розшукали водія останнього автобусу. Він розповів, що жінка доїхала до Одеси та вийшла на кінцевій зупинці на ринку «Привіз».

До встановлення рідних залишеного без нагляду хлопця долучилися волонтери. Оголошення стало широко поширюватися Інтернет-виданнями та серед користувачів соціальних мереж. І сьогодні, 9 червня, після опівдня працівникові ювенальної превенції Херсонського райуправління поліції зателефонував небайдужий чоловік і розповів, що знає дідуся хлопця по батьківській лінії та надав його координати поліцейському.

Як повідомив начальник Херсонського районного управління поліції Олександр Говорун, зв’язавшись із дідусем, поліцейські дізналися телефонний номер батька малолітнього. Чоловік пояснив, що на даний час він проходить службу в збройних силах у Маріуполі та про те, що його дитина опинилася в Херсоні нічого не знає. Також батько розповів, що рідна мати хлопчика померла та рік тому чоловік зійшовся з іншою жінкою. Родина придбала будинок в Одеській області, потім чоловік поїхав служити на схід держави, а син залишився зі співмешканкою. Під час останнього спілкування по телефону між дорослими виник конфлікт і жінка повідомила, що відвезе хлопця до батьків співмешканця. Однак чоловік не сприйняв серйозно слова 23-річної співмешканки та більше до сьогодні з нею не зв’язувався.

Наразі поліцейські передали хлопчика дідусю з бабусею, які мешкають в Миколаївській області. Вони щиро подякували поліцейським за проведену роботу. Слідчими Херсонського районного управління поліції розпочате кримінальне провадження за ст.166 Кримінального кодексу України «Злісне невиконання обов'язків по догляду за дитиною або за особою, щодо якої встановлена опіка чи піклування». Батько хлопчика терміново виїжджає додому. Проводяться заходи по встановленню місцезнаходження його співмешканки.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux