Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Як розпізнати шахраїв та зберегти кошти: поліція Херсонщини застерігає громадян від зловмисників
Опубліковано 22 жовтня 2021 року о 12:28

Поліція Херсонщини закликає всіх громадян бути більш обачними, коли маєте справу з незнайомцями. Розмовляючи по телефону з незнайомцем або купуючи товар через мережу Інтернет, переконайтесь, що дійсно маєте справу з продавцем чи посадовою особою, а не шахраями.

Так, в «Єдиний центр 102» поліції Херсонщини звернулась 76-річна мешканка обласного центру. Жінка розповіла, що їй зателефонував незнайомий чоловік та повідомив, що родичі пенсіонерки потрапили в халепу і для «вирішення питання» потрібно заплатити гроші. Схвильована жінка зібрала всі свої заощадження і перерахувала зловмисникам майже 45 тисяч гривень. Через деякий час заявниця з’ясувала, що ніхто з її рідних ні в яку халепу не потрапляв.

Крім того, вчора в Скадовський районний відділ поліції надійшло повідомлення від 34-річної місцевої  мешканки. Жінка розповіла, що замовила дитячий візочок, оголошення про яких знайшла на одному із сайтів. Продавець надіслав заявниці посилання на оформлення «безпечної» доставки, після чого з її рахунку була списана 41 тисяча гривень.

Шановні громадяни! Щоб не стати жертвою шахраїв, будьте обачними, коли маєте справу з незнайомцями. Зверніть увагу своїх родичів, особливо похилого віку, на необхідність бути обережними, коли телефонують незнайомі люди і повідомляють, що хтось із ваших близьких потрапив у біду. Переконайте їх не діяти на емоціях та ні в якому разі не довіряти незнайомим людям. Наголошуйте на необхідності перевіряти будь-яку інформацію, отриману телефоном.

Здійснюйте покупки на сайтах, які зарекомендували себе з позитивного боку, мають добрі відгуки ваших знайомих та не викликають сумнівів. Домовляйтесь про придбання товару на умовах відправки поштою накладеним платежем. Здійснюйте оплату за товар тільки після його перевірки. Не переходьте за жодними посиланнями, які надсилають вам у месенджерах. У разі, якщо ви стали жертвою шахраїв, звертайтесь до найближчого відділення поліції або телефонуйте «102».

                                                                                            Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux