Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
За добу поліцейські Херсонщини викрили три факти незаконної порубки дерев
Опубліковано 26 листопада 2019 року о 12:51

Незаконна порубка дерев є одним з найпоширеніших порушень природоохоронного законодавства. Працівники поліції регулярно проводять рейди по території лісових масивів та полезахисних смуг. Велику допомогу у викритті чорних лісорубів надають працівники лісових господарств, які часто  виявляють факти незаконної порубки і повідомляють про це поліцейським.

Працівники поліції Херсонщини проводять активну роботу по виявленню та запобіганню екологічним злочинам. За добу вони викрили три факти незаконної порубки та перевезення деревини у Великолепетиському, Голопристанському і Великоолександрівському районах.

У Великолепетиське відділення поліції надійшло повідомлення від майстра лісу. Він розповів, що  вранці під час обходу лісосмуги в районі Болгарської балки виявив незаконну порубку дерев.

На місце події прибула слідчо-оперативна група. Поліцейські  встановили, що невідомі здійснили вирубку 12 дерев білої акації. Діаметр стовбурів становить від 10 до 26 см. Поліція відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст.246 «Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу» Кримінального кодексу України. Нині правоохоронці проводять заходи по встановлення осіб, причетних до незаконної вирубки лісу.

У поліцію Великоолександрівського району звернувся сільський голова. Він повідомив, що разом з жителями с.Борозенське проводив рейдовий плановий об’їзд лісопосадок і виявив розпиляні стовбури дерев білої акації. На місці поруч зі спиляними деревами слідчо-оперативна група поліції виявила автомобіль «Форд». 62-річний водій пояснив, що їхав в гості до брата і випадково помітив спиляні дерева, які хотів забрати собі. Виявлені стовбури білої акації вилучено під розписку до сільської ради. Подію зареєстровано в Журналі єдиного обліку, поліція проводить перевірку.

У Горностаївці на польовій дорозі працівники поліції зупинили автомобіль «Таврія», в салоні якого перевозилися 60 метрових відрізків стовбурів акації, кожен діаметром від 5 до 22 см. 24-річний водій не мав ніяких документів на перевезення цього вантажу. Чоловік пояснив, що дрова нібито знайшов, тож вирішив відвезти до себе додому. Транспортний засіб разом з деревиною вилучено. Вирішується питання про відкриття кримінального провадження.

За усіма фактами призначено проведення експертиз, після висновків яких стане відома сума збитків, заподіяних навколишньому середовищу.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux