Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Мисливський сезон на Херсонщині перебуватиме під постійним контролем поліції
Опубліковано 06 серпня 2021 року о 16:00

Незабаром на території Херсонської області відкривається сезон полювання на пернату дичину. Поліція закликає мисливців до виваженої поведінки та попереджає про відповідальність, яку тягне за собою порушення правил полювання.

Як зазначає заступник начальника обласної поліції Денис Захарченко, працівниками дозвільної системи поліції разом із представниками місцевих осередків «Українського товариства мисливців та рибалок» вже намічені для реалізації заходи, направлені на попередження та недопущення порушень правил полювання. Зокрема, розроблений графік спільних рейдів щодо перевірки наявності у мисливців необхідних дозволів, дотримання правил перевезення зброї та встановлених правил полювання, серед яких часові рамки та місце проведення, відстріл дозволених для сьогодення представників тваринного світу та недопущення відстрілу дичини понад встановлену норму, щоб не допустити шкоди природній рівновазі. Отже, мисливцям слід завчасно уточнити у розпорядчика полювання, уповноваженого на охорону мисливських угідь,  про дати початку мисливського сезону на кожну категорію пернатих.

Поліція Херсонщини нагадує, що до основних порушень правил полювання (ст.85 КУпАП) відносяться: полювання без належного на те дозволу, в заборонених місцях, у заборонений час, забороненими знаряддями або способами, заборонених для добування тварин, допускання собак у мисливські угіддя без нагляду, полювання з порушенням установленого для певної території (регіону, мисливського господарства, обходу тощо) порядку здійснення полювання, яке не мало наслідком добування, знищення або поранення тварин, а також транспортування або перенесення добутих тварин чи їх частин без відмітки цього факту в контрольній картці обліку добутої дичини і порушень правил полювання та в дозволі на їх добування.

Також, ст.174 КУпАП забороняє стрільбу з вогнепальної чи холодної метальної зброї, пристроїв для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії або пневматичної зброї калібру понад 4,5 міліметра і швидкістю польоту кулі понад 100 метрів за секунду в населених пунктах і в не відведених для цього місцях.

Окремо інформуємо, що за порушення правил полювання, якщо воно заподіяло істотну шкоду, а також незаконне полювання в заповідниках або на інших територіях та об'єктах природно-заповідного фонду, або полювання на звірів, птахів чи інші види тваринного світу, що занесені до Червоної книги, передбачена кримінальна відповідальність (ст.248 Кримінального кодексу України «Незаконне полювання»).

Також наполягаємо на неухильному дотриманні п.4.29 Положення «Про порядок поводження із зброєю, видачі ліцензій на добування мисливських тварин та проведення полювань», яким КАТЕГОРИЧНО забороняється перед  полюванням і під час його проведення вживати спиртні напої. Адже перебування на полюванні в нетверезому стані досить швидко може призвести до лави підсудних, тому що замість влучного пострілу в дичину можна підстрелити свого колегу.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux