Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Разом проти шахрайства у сфері благодійності
Опубліковано 23 листопада 2018 року о 15:39

Як запобігти шахрайствам під час публічного збору благодійних коштів, як розпізнати псевдоблагодійників, як не стати жертвами та як притягнути до відповідальності шахраїв? Шляхи вирішення цих та інших питань разом шукали  слідчі, оперативники та працівники превенції під час навчального тренінгу на тему «Запобігання шахрайським діям під час публічного збору благодійних пожертв». Тренінг проводив керівник Єдиної служби правової допомоги Денис Осмоловський, а організаторами виступили керівництво Національної поліції України та благодійна організація «Український форум благодійників».

Як повідомив Денис Осмоловський, останніми роками на території України значного поширення набули шахрайства, пов’язані з публічним збором благодійних пожертв на вулицях, у громадському транспорті, біля переходів, магазинів та дитячих майданчиків. Видаючи себе за представників благодійних організацій, шахраї просять у громадян гроші на підтримку бійців на передовій, хворих діток або тимчасово переміщених осіб. Люди віддають кошти, але після цього практично неможливо відстежити цільове використання таких пожертв. Саме на це і розраховують шахраї.

Денис Осмоловський радить, щоб не потрапити на гачок зловмисників, свої благодійні пожертви краще реалізовувати за допомогою офіційно зареєстрованих відомих благодійних фондів з надійною репутацією, громадських організацій, які спеціалізуються на наданні допомоги тим, хто її потребує. 

Керівник Єдиної служби правової допомоги визначив головний меседж тренінгу – проведення превентивної роботи з населенням щодо попередження різних видів шахрайств, а також об’єднання зусиль поліції, місцевої влади, благодійних організацій, волонтерів і активістів у протидії шахрайствам в сфері благодійності. Адже цей вид злочинності підриває довіру до благодійності в цілому.

Тренер і поліцейські обговорили методи боротьби з різними шахрайськими схемами, оперативники і слідчі озвучили проблемні питання під час виявлення, документування та розслідування цього виду злочинів, а також про складність притягнення зловмисників до відповідальності. Незважаючи на усі складнощі, працівники поліції і надалі проводитимуть широку роз’яснювальну роботу серед жителів Херсонської області, направлену на протидію шахрайствам.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux