Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
В Херсоні поліцейські взяли участь в нараді «Безпечний навчальний рік 2020/2021»
Опубліковано 26 серпня 2020 року о 17:12

Сьогодні, 26 серпня, на базі Херсонського Державного університету відбулася щорічна серпнева нарада, присвячена початку нового навчального року. Від Головного управління Національної поліції в Херсонській області в заході прийняв участь начальник відділу ювенальної превенції Віталій Сайфутдінов.

Як розповів головний ювенальний поліцейський Херсонщини, основною темою для обговорення стало вирішення умов роботи навчальних закладів з урахуванням дотримання карантинних вимог, пов’язаних із пандемією КОВІД-19. Тому керівникам освітніх установ було нагадано про відповідальність адміністрацій закладів освіти за порушення встановлених правил, а саме вимоги статті 44-3 КУпАП «Порушення правил щодо карантину» (передбачає відповідальність на посадових осіб у вигляді штрафу розміром від двох до десяти тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян України тобто від 34 тисяч до 170 тисяч гривень).

Також Віталій Вікторович в ході наради нагадав освітянам про необхідність контролю за поведінкою учасників освітнього процесу та термінового повідомлення працівників ювенальної превенції на місцях про факти булінгу. Адже за приховування таких випадків для керівника закладу освіти передбачена відповідальність в виді штрафу в розмірі від 50 до 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян України, тобто від 850 до 1700 гривень (ст.173-4 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

Наприкінці свого виступу Віталій Сайфутдінов звернув увагу й на вкрай важливу проблему сьогодення – це жорстоке поводження з дітьми в сім’ях та домашнє насильство. Адже до органів поліції Херсонщини щодня надходять повідомлення про вчинення цього ганебного явища, свідками або жертвами якого стають діти. Тому майор поліції закликав присутніх на нараді представників освіти не залишатись осторонь, а натомість звертати увагу на психологічний та фізичний стан учнів, їх забезпечення необхідним приладдям для навчання та життєдіяльності, і якщо наявні ознаки того, що відносно дитини вчиняється  насильство будь – якої форми, - негайно інформувати поліцію.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux