Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Зниклого на Херсонщині 12-річного хлопчика знайшли за 7 годин живим і неушкодженим
Опубліковано 12 січня 2022 року о 12:57

На Херсонщині понад 100 правоохоронців та добровольців розшукували 12-річного хлопчика, який втік із дому вдень 11 січня у с.Бехтери. Мати звернулася в поліцію лише за 4 години після зникнення сина. Ще 7 годин тривала активна пошукова операція, яка завершилася успішно. Хлопчика знайшли на території населеного пункту. Нині з дитиною усе добре.

Повідомленні про зникнення дитини надійшло в поліцію приблизно о 15:15. Жінка розповіла, що після сварки її син пішов з дому об 11:15. Зі слів матері, син вибіг на двір без теплого верхнього одягу, був лише у капцях, светрі та штанях. Самостійні пошуки не увінчалися успіхом.

- За ініціативою керівництва Головного управління Національної поліції в Херсонській області на розшук дитини ми задіяли всі сили і засоби, а це понад 100 чоловік особового складу трьох територіальних підрозділів поліції з Олешок, Скадовська та Голої Пристані, працівників ювенальної превенції та слідчого управління ГУНП, роти поліції особливого призначення. Також попросили допомоги у колег з Нацгвардії, прикордонної служби й військової частини. Усім роздали орієнтування з фото хлопчика і проінструктували щодо розшукових дій, - зазначив заступник начальника ГУНП в Херсонській області Денис Захарченко.

Військовослужбовці прибули у Бехтери з Чорнобаївки і у темний час доби з тепловізорами перевіряли покинуті будівлі, територію ферми, біля озера, де місцеві діти влаштовують собі халабуди.  Нацгвардійці разом з поліцейськими проводили подворові обходи, перевіряли кожен двір, спілкувалися з жителями, які могли бачити хлопчика. Небайдужі місцеві жителі на чолі з головою Бехтерської територіальної громади та навіть мешканці сусідніх сіл відгукнулися на повідомлення про зникнення дитини і брали активну участь у пошуках. З їх числа було створено 5 пошукових груп: це вчителі та батьки учнів школи, сусіди родини та просто знайомі. Ніхто не залишився байдужим і допомагав, чим міг. Хто залишався вдома, поширював інформацію поліції про розшук хлопчика у соцмережах.

З кожною годиною пошуки посилювалися і всі намагалися якнайшвидше знайти дитину, адже того вечора мінусова температура супроводжувалася сильним вітром. Коли радіус пошуків планували розширити до найближчих сіл, приблизно о 22:30 патруль нацгвардійців помітив налякану дитину в кущах. Хлопчика негайно загорнули у куртку та відвели в тепле приміщення. На щастя, здоров’ю дитини нічого не загрожувало.  На час виявлення неповнолітній на контакт не йшов та не хотів розмовляти з оточуючими. Поліцейські заспокоїли дитину та передали рідним. Родина хлопчика на обліках не перебуває, всього у сім’ї зростає шестеро дітей.

Працівники ювенальної превенції спільно зі службою у справах дітей проведуть всебічну перевірку умов проживання дитини в родині, ставлення до нього матері та інших членів сім’ї. Необхідно з’ясувати, чи не вчиняється там домашнє насильство, для цього поспілкуються і з жителями села, щоб дізнатися причини, які спонукали хлопця до втечі з дому. Водночас, після проведення всіх перевірок та вивчення ситуації буде вирішуватися питання про притягнення батьків до адміністративної відповідальності за невиконання батьківських зобов'язань. Також до органів освіти буде направлено повідомлення з рекомендацією залучити психолога до роботи з хлопчиком.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux