Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Херсонщині поліцейські вилучили у водія гранату
Опубліковано 09 травня 2020 року о 10:20

В чергову частину Новотроїцького відділення поліції зателефонував небайдужий місцевий мешканець. Чоловік розповів, що по вулицям с. Сиваське на мопеді "Вайпер їздить нетверезий водій. Як згодом поліцейські з’ясували, водій не лише порушував Правила дорожнього руху, а й тримав при собі гранату. Наразі за незаконне поводження з боєприпасами вже неодноразово судимому 40-річному громадянину може загрожувати тюремний термін у 7 років.

Черговий інспектор за вказаною адресою направив групу швидкого реагування. По дорозі поліцейські помітили, як в напрямку районного центру рухається той самий мопед. Поліцейські зупинили транспортний засіб для перевірки. Водій дійсно перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння. Під час спілкування з ним поліцейські помітили, що в кишені його куртки щось знаходиться. Як виявилося, чоловік тримав в кишені гранату «Ф-1» у зборі.

Як розповів заступник начальника Новотроїцького відділення поліції Євген Басов, правопорушником виявився 40-річний місцевий мешканець. Минулого місяця він тільки звільнився з місць позбавлення волі. Взагалі до кримінальної відповідальності чоловік притягався вже кілька разів – за скоєння крадіжки та злочини, пов’язані з незаконним обігом наркотичних речовин. Зі слів зловмисника, гранату він знайшов два тижні тому під час пошуку металобрухту. А зберігав боєприпас, щоб використати для глушіння риби.

Вилучений небезпечний предмет направлений на дослідження в Херсонський експертно-криміналістичний центр. За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами». Санкція статті передбачає покарання в вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років. Також за керування в нетверезому стані у відношенні водія складений адміністративний протокол за ч.1 ст.130 КУпАП (передбачене накладення штрафу на водіїв у розмірі шестисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік).

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux