Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція Херсонщини долучилася до Всеукраїнського «Тижня безпеки дорожнього руху»
Опубліковано 17 травня 2021 року о 17:13

Генеральною Асамблеєю ООН на 74-й сесії була прийнята Резолюція «Підвищення безпеки дорожнього руху в усьому світі», відповідно до якої 2021-2030 роки проголошуються Другим Десятиліттям дій по забезпеченню безпеки дорожнього руху. Глобальною метою Десятиліття є скорочення кількості смертей та травм у результаті дорожньо-транспортних пригод. З цією метою світовим співтовариством розпочато низку заходів, спрямованих на якісне поліпшення ситуації з проблемою дорожньо-транспортної аварійності. До її вирішення активно долучається й Україна.

Як повідомив заступник начальника поліції Херсонщини Денис Захарченко, в Україні у два етапи буде проведено щорічний Тиждень безпеки дорожнього руху, який сприятиме реалізації глобальної мети Десятиліття. Перший етап стартував сьогодні, 17 травня, та триватиме до 23 травня. В проведенні 1-го етапу Тижня поліція Херсонщини також прийме активну участь. У цей період буде значно посилена увага інспекторів груп реагування територіальних підрозділів за дотриманням Правил дорожнього руху його учасниками. Також проводитиметься роз’яснювальна робота з водійським складом автопідприємств, в першу чергу тих, що надають послуги з пасажирських перевезень. Особлива увага приділятиметься попередженню дитячого дорожньо-транспортного травматизму, тим паче невдовзі розпочинаються тривалі літні шкільні канікули. З цією метою поліцейські відвідують навчальні заклади та нагадують дітям основні правила дорожньої безпеки. Також для профілактики аварійності використовується й наочна агітація, серед учасників дорожнього руху широко розповсюджуються тематичні листівки.

Загалом за 4,5 місяці цього року на автодорогах та вулицях населених пунктів Херсонщини сталася 181 дорожньо-транспортна пригода з постраждалими. В результаті цих автоаварій 26 чоловік загинули та 209 громадян отримали травми різного ступеню тяжкості. Поліція Херсонщини закликає учасників дорожнього руху не порушувати правил дорожньої безпеки та пам’ятати, що вас чекають вдома живими та здоровими.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux