Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Артур Мєріков: «Перший тур виборів на Херсонщині минувся без грубих порушень завдяки чіткій роботі всіх правоохоронних структур»
Опубліковано 03 квітня 2019 року о 17:55

Про це сьогодні заявив начальник Головного управління Національної поліції в Херсонській області Артур Мєріков на брифінгу за підсумками роботи поліції під час І туру виборів Президента України. Також на зустрічі були присутні начальник обласного управління міграційної служби Оксана Яковенко та заступник начальника управління служби з надзвичайних ситуацій Володимир Бєляєв.

За словами Артура Мєрікова, другий тиждень поспіль весь особовий склад поліції області несе службу в посиленому режимі. Понад 2000 правоохоронців несли службу на 773-х  виборчих дільницях. П’ять кружних виборчих комісій перебували під цілодобовою охороною поліцейських спецпідрозділів. За порядком на вулицях слідкували 670 працівників поліції та військовослужбовців.

- Безпосередньо у день виборів поліція оперативно, чітко та ефективно реагувала на всі події і повідомлення громадян. 31 березня ми зареєстрували 51 повідомлення, пов’язане з порушеннями виборчого процесу. Найбільше їх сталося у Херсоні, Новій Каховці та Каховці. Факти, пов'язані, здебільшого, з відсутністю громадян у списках виборців, невідповідністю списків, пошкодженням бюлетенів та незаконною агітацією, - повідомив генерал поліції третього рангу Артур Мєріков. - Відкрите одне кримінальне провадження за незаконне знищення виборчої документації та складено 3 адміністративні матеріали. Грубих порушень чи провокацій, які могли б вплинути на хід виборчого процесу, поліція не допустила.

Начальник Управління Державної міграційної служби області Оксана Яковенко повідомила, що у день проведення І туру виборів територіальні підрозділи міграційної служби видали 158 паспортів громадянина України. Крім того, вона зазначила, що громадянам, включеним до списку виборців, не мають права відмовити у реалізації права голосу через відсутність у паспорті фотокартки, яка вклеюється при досягненні 25-ти або 45-річного віку, через розбіжності у виборчій адресі виборця або відсутність відомостей щодо реєстрації місця проживання у ID-картці.

Про забезпечення пожежної безпеки й оперативне реагування на надзвичайні ситуації під час I туру виборів розповів заступник начальника Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій Володимир Бєляєв. У день виборів на службі чергували 884 рятувальники. На виборчих дільницях були організовані 725 пожежних постів. Було задіяно 60 одиниць техніки та цілодобове чергування 188 працівників для оперативного реагування на можливі надзвичайні ситуації. 

Наприкінці зустрічі Артур Мєріков подякував особовому складу поліції, працівникам служби з надзвичайних ситуацій, Національної гвардії, прикордонної та міграційної служб, а також представникам громадськості та спостерігачам, завдяки спільним зусиллям яких було забезпечено виборче право громадян. Також він додав, що наразі поліцейські вже повернулися з дільниць, однак продовжують нести службу в посиленому режимі. А працівники спецпідрозділів поліції та управління патрульної поліції супроводжують членів окружних виборчих комісій до Центрвиборчкому.

- Під час ІІ туру виборів працівники поліції готові до будь-якого розвитку подій і зможуть протидіяти порушенням, в тому числі спробам зірвати процес голосування. Ми забезпечимо спокій і безпеку на виборчих дільницях, - зазначив начальник поліції Херсонщини Артур Мєріков.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux