Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція Херсонщини закликає громадян дотримуватися карантинних обмежень
Опубліковано 10 січня 2022 року о 11:27

За даними МОЗ, на Херсонщині зросла кількість добових госпіталізацій пацієнтів із COVID-19. Поліція Херсонщини продовжує проводити роз’яснювальну роботу серед громадян щодо протидії поширенню коронавірусної інфекції та спільно з представниками Держпродспоживслужби перевіряє дотримання карантинних вимог у громадському транспорті, закладах громадського харчування, промислової торгівлі та побутового обслуговування, а також у торговельно-розважальних центрах, закладах культури й освіти, спортзалах та інших об’єктах. 

Як повідомив заступник начальника ГУНП в Херсонській області Денис Захарченко, за минулий тиждень правоохоронці здійснили 5653 перевірки. У складі COVID-патрулів поліцейські склали 282 адміністративні матеріали. З них 1 протокол на суб’єктів господарювання (штраф від 17 до 34 тисяч гривень відповідно до рішення суду). Також інспектори винесли 281 постанову за категоричну відмову одягати захисну маску в громадських будівлях чи транспорті (штраф від 170 до 255 гривень).

Пересвідчуються поліцейські й у достовірності сертифікатів. За 7 днів майже 2,2 тисячі таких документів перевірили правоохоронці. Нагадаємо, що як видача, так і використання підроблених документів – це злочин. Згідно з ч.1 ст.358 Кримінального кодексу України підроблення документу карається штрафом до 17 тисяч гривень або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 2 років. В свою чергу ч.4 ст.358 ККУ передбачає, що використання завідомо підробленого документа карається штрафом до 850 гривень або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 2 років.

Поліція Херсонщини звертається до громадян. Пам’ятайте! Здоров’я всіх залежить від дисциплінованості і правосвідомості кожного. Неухильно дотримуйтеся всіх карантинних обмежень, соціальної дистанції, користуйтеся засобами індивідуального захисту, уникайте місць скупчення людей. При перших проявах хвороби залишайтеся вдома, звертайтеся до свого сімейного лікаря та виконуйте всі його рекомендації. Будьте відповідальними та свідомими у своїх діях. Бережіть себе та близьких!

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux