Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Безпека в школі: на Херсонщині поліція провела форум з членами учнівського парламенту щодо реалізації проєкту «Школа, поліція, безпека»
Опубліковано 08 вересня 2021 року о 17:43

«Дитяча думка важлива!» - саме під таким лозунгом у місті Скадовськ ювенальна поліція провела масштабний освітньо-безпековий форум за участю членів учнівського парламенту. Відкрита зустріч пройшла у неформальній обстановці на території дитячого оздоровчого табору, де понад 100 активістів шкіл Херсона разом з поліцейськими обговорили найбільш актуальне питання - забезпечення безпеки учнів у школах. Також діти висловили своє бачення співпраці з ювенальною поліцією в рамках реалізації проєкту «Школа, поліція, безпека», координатором якого є начальник поліції Херсонщини Олександр Прокудін.

Щоб зробити навчальний процес у Херсоні більш дієвим, безпечним та вільним від проявів булінгу, члени учнівського парламенту та поліцейські  обговорили і прийняли низку пропозицій. Перше - це створення гуртка безпеки на базі правової комісії міського учнівського парламенту. Там ювенальні поліцейські проводитимуть для дітей практичні уроки по вивченню основ законодавства, будуть займатися підготовкою бажаючих до вступу у вищі навчальні заклади системи МВС, ознайомлюватимуть з роботою в поліції та запрошуватимуть старшокласників для проведення превентивної роботи у молодших класах. 


А щоб у доступній формі розповісти однолітками про шкоду наркотиків, паління та профілактику булінгу, діти висловили бажання знімати соціальні відеоролики та викладати їх у мережі Tik Tok, де буде створено спеціальний аккаунт. І найголовніше – це створення чат-боту в Telegram, куди діти зможуть надсилати анонімні звернення до ювенального поліцейського для реагування на факти цькування, для вчасного виявлення суїцидальних настроїв та фактів домашнього насильства у родинах учнів. Також діти зможуть отримувати поради і консультації.

  

- Нам було важливо почути думку дітей для створення безпечного освітнього середовища, тому ми і провели наш форум. Це було вільне спілкування, де кожен учень  висловив своє бачення співпраці з ювенальними поліцейськими задля забезпечення комфортних умов навчання дітей та роботи вчителів, а також створення у школах локальних безпекових середовищ, вільних від будь-яких форм насильства та дискримінації, - підсумував результати зустрічі начальник відділу ювенальної превенції поліції Херсонської області Віталій Сайфутдінов.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux