Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Слідчі поліції Херсонщини закінчили досудове розслідування ДТП, в якій смертельно був травмований поліцейський
Опубліковано 05 січня 2022 року о 12:52

Нагадаємо, дорожньо-транспортна пригода сталася в ніч із 18 на 19 липня. Тієї ночі екіпаж Управління патрульної поліції в Херсонській області здійснював нагляд за безпекою дорожнього руху на відрізку автодороги «Одеса-Мелітополь-Новоазовськ» від с. Чорнобаївка до с. Посад-Покровське. Близько 01:50 поблизу с. Клапая інспектори зупинились на краю проїжджої частини та подали сигнал про зупинку водієві вантажівки. Гальмуючи, 35-річний водій прийняв ліворуч, щоб зупинитись попереду службового автомобіля. В цей час 52-річний водій іншого вантажного автомобіля «DAF», який рухався позаду, здійснив зіткнення з поліцейським автомобілем із послідуючим наїздом на інспектора патрульної поліції. Правоохоронець від отриманих травм загинув на місці ДТП. Наразі досудове розслідування автопригоди завершене та обвинувальний акт скерований до суду.

Як повідомив заступник начальника відділу розслідування злочинів у сфері транспорту Євгеній Шаталов, в ході досудового розслідування кримінального провадження, відкритого за ч.2 ст.286 Кримінального кодексу України, слідчі встановили та зібрали достатньо доказів, що трагічний наслідок дорожньо-транспортної пригоди знаходиться в прямому причинно-наслідковому зв’язку з порушенням водієм автомобіля DAF вимог п.п. 2.3.б) та 12.3 Правил дорожнього руху України. А саме: неуважне ставлення до дорожньої обстановки, несвоєчасне реагування на її зміну з послідуючим невжиттям заходів до зменшення швидкості руху аж до зупинки транспортного засобу при виникненні небезпеки та появи перешкоди. Висновки слідчих також підтверджуються результатами інженерно-транспортної, судово комп’ютерно-технічної, транспортно-трасологічної та  низки авто-технічних експертиз.

Днями досудове розслідування було завершене. Обвинувальний акт погоджений із обласною прокуратурою та направлений на розгляд суду. Водієві загрожує покарання в виді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від п’яти до восьми років.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux