Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Герої не вмирають, пам'ять про них вічна!
Опубліковано 27 серпня 2021 року о 17:24

29 серпня 2014 року на Сході України загинула найбільша кількість українських військових та бійців добровольчих батальйонів. Це сталося під час їх виходу з оточення під Іловайськом. Серед них були і 9 бійців батальйону «Херсон» на чолі з командиром підрозділу. Вони добровольцями поїхали в зону АТО захищати нашу Батьківщину, її суверенітет, незалежність і з честю виконали службовий обов'язок. Нажаль, ціною свого життя.

Бійці батальйону не здалися в полон і пожертвували собою заради миру в Україні. Серед них був і Владислав Ковальов – талановитий херсонський лікар-хірург з позивним «Док», у 2014-му - міліціонер батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Херсон» УМВС в Херсонській області.

Владислав закінчив медичний факультет Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна і кілька років працював у відомчій лікарні УМВС в Херсоні. Коли розпочалися події на Сході України, він не міг залишитися осторонь і вступив добровольцем у ряди батальйону «Херсон».

Владислав загинув 29 серпня 2014 року під час виходу з Іловайського котла так званим зеленим коридором біля с.Новокатеринівка Донецької області. Був тяжко поранений, але і в останні хвилини свого життя намагався надавати допомогу побратимам. Владиславу було лише 30 років, без батька залишилися двоє дітей.

Владислав був відомий своєю активною громадською діяльністю: очолював Херсонський мобільний загін першої медичної допомоги Червоного Хреста, навчав волонтерів наданню невідкладної допомоги. Маючи великий лікарський досвід, розробив спеціальне медичне спорядження: розвантажувальний медичний жилет для розміщення медикаментів. Нині його винахід використовують медики в екстремальних та бойових умовах. Реанімобіль, який був куплений на зібрані кошти в пам'ять про Владислава та названий на його ім'я, обслуговував бійців на сході держави.

Після загибелі Владислава його рідні та друзі продовжили займатися волонтерською роботою та допомагати бійцям. На будівлі відомчої лікарні, де працював хірург, відкрили меморіальну дошку на честь добровольця. Указом Президента України Владислав Ковальов нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Вічна пам'ять та слава Героям!

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux