Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Відсьогодні поліція Херсонщини посилює заходи з детінізації економіки
Опубліковано 27 лютого 2020 року о 14:53

Про це сьогодні заявив начальник обласної поліції Олександр Прокудін під час міжвідомчої наради з керівниками правоохоронних органів та місцевої влади, яка відбулася в приміщенні обласної державної адміністрації.

Зокрема очільник поліції Херсонщини під час виступу звернув увагу присутніх, що на останніх засіданнях Уряду країни та нарадах за головуванням Прем'єр-міністра України Олексія Гончарука, підрозділи Національної поліції України та інші правоохоронні органи держави зобов’язано вжити комплекс невідкладних заходів по детінізації економіки, зокрема за такими напрямками, як протидія незаконному гральному бізнесу, надрокористуванню, нелегальному обігу деревини, тютюнових виробів, пального, спирту та лікеро-горілчаної продукції в області.

В ході обговорення, Олександр Прокудін повідомив присутніх про результати роботи відомства в цих напрямках. Насамперед він зазначив, що для більш оперативного та ефективного реагування створені спільні робочі мобільні групи окремо за кожним видом економічних правопорушень з числа працівників обласного главку поліції, управління стратегічних розслідувань та інших зацікавлених відомств.  

Далі полковник поліції поінформував, що у цьому році за виявленими фактами вказаних вище правопорушень розпочато 68 кримінальних проваджень за фактами незаконної вирубки лісових насаджень, 9 кримінальних проваджень за фактами незаконного функціонування гральних закладів, три – за фактом реалізації на території області підробних марок акцизного податку, 17 – за результатами перевірок правил торгівлі пальним, два – за порушення правил охорони надр та одне – за незаконний видобуток піску.

На закінчення наради присутні обговорили моменти, пов’язані з визначенням шляхів, механізмів та способів вирішення проблемних питань щодо документування та розслідування економічних правопорушень.

Також поліція Херсонщини інформує громадян, що на базі Головного управління поліції області запроваджено безкоштовну «гарячу лінію» (0 800 507 565), на яку можна повідомити про виявлені факти незаконного грального бізнесу, надрокористування, нелегального обігу деревини, тютюнових виробів, пального, спирту і лікеро-горілчаної продукції. Також у цілодобовому режимі можливо надати дану інформацію черговому Управління стратегічних розслідувань (УСР) за номером – (097) 155-36-65 або зателефонувати за коротким номером «102».

Відділ комунікації поліції Херсонської області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux