Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Інформація очільника поліції Херсонщини Олександра Прокудіна про результати діяльності відомства за 4 місяці та щодо роботи поліції в умовах послаблення карантину
Опубліковано 07 травня 2020 року о 16:20

Звернення начальника Головного управління Національної поліції в Херсонській області

Олександра ПРОКУДІНА до жителів Херсона та області

Шановні жителі Херсонської області!

Як ви знаєте, рішенням Кабінету Міністрів України карантин продовжено до 22 травня, але з 11 травня буде скасована частина обмежень. З того часу, і не раніше, з дотриманням карантинних вимог українці зможуть знову ходити в парки та сквери, відвідувати музеї та бібліотеки, літні майданчики кафе і ресторанів, запрацюють перукарні, адвокатські контори, стоматологічні кабінети, буде дозволена оптова і роздрібна торгівля непродовольчими товарами

Нагадую, що певне пом'якшення карантину не означає його повного зняття. Карантинні заходи продовжують діяти для запобігання поширенню в державі коронавірусної інфекції. А усі послаблення відбуватимуться за умови дотримання суворих протиепідемічних та санітарних критеріїв. Карантин має поширюватися на всіх. Ніхто не буде ризикувати здоров’ям та життям людей.

Усі випадки порушень поліція і надалі перевірятиме. На тих, хто безвідповідально ставиться до заходів безпеки та порушує правила карантину, поліція складатиме адміністративні матеріали. Водночас, хочу подякувати свідомим громадянам, які дотримуються обмежень та розуміють важливість дотримання карантинних вимог, хто береже себе та інших.

За час дії карантину поліція була і залишається на передовій боротьби з пандемією. Ми постійно роз’яснюємо громадянам правила карантину, проводимо профілактичні бесіди та превентивні заходи, злісних порушників притягуємо до відповідальності. Все це ми робимо заради збереження здоров’я та життя жителів нашої області. Це стосувалося і наших дій під час перекриття фермерами руху транспорту по Антонівському мосту через Дніпро. Ми з порозумінням поставилися до проблем людей та не перешкоджали їм висловлювати свою позицію. Після наших перемовин фермери пропускали автотранспорт. Все відбулося в рамках закону і ми не притягнули до відповідальності жодного фермера, який відстоював своє право на продовження діяльності. Але були і ті, хто намагався скористатися людським горем і під виглядом допомоги фермерам намагався розхитати ситуацію. Ми цього не допустили і у подальшому не допустимо.   

Усі підрозділи поліції продовжують працювати у посиленому режимі заради збереження життя та здоров’я вас і ваших близьких, забезпечують контроль за дотриманням громадянами карантинних заходів та публічний порядок. Нарівні з цим ми працюємо над розкриттям злочинів та правопорушень, реагуємо на всі заяви та повідомлення громадян, патрулюємо вулиці міст та селищ.

Хочу відзначити, що за чотири місяці цього року в нашій області зменшилася кількість злочинів, порівняно з таким же періодом минулого року. Ми розкрили більше шахрайств, злочинів у сфері господарської діяльності, дорожньо-транспортних пригод, незаконних заволодінь транспортними засобами та у сфері обігу наркотичних засобів.  Розшукали 133 злочинця та  50 безвісти зниклих громадян. Всього з початку року в поліції області зареєстровано понад 62 тисячі заяв та повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Зареєстровано 9446 кримінальних проваджень. Виявлено 1027 осіб, які вчинили кримінальні правопорушення. Ми працювали над розкриттям 12 умисних убивств, 18 тяжких тілесних ушкоджень, 24-х розбійних нападів, 59 пограбувань, 2248 крадіжок, 46 угонів. З незаконного обігу поліцейські вилучали автомати, гвинтівки, обрізи, саморобну зброю, 22 пістолети, 5 гранатометів, майже 1700 набоїв, 35 гранат, боєприпаси та 17 кг вибухівки. Поліцейські виявили 429 наркозлочинів, 32 з них – це утримання наркопритонів, 141 факт збуту наркотиків. Із незаконного обігу вилучили понад 77 кг наркотиків,  ліквідували 3 нарколабораторії, задокументували 7 фактів збуту отруйних та сильнодіючих лікарських засобів. Ми направили в суд 4 кримінальні провадження відносно організованих злочинних груп. Їх учасникам інкриміновано 27 злочинів: у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, шахрайства та крадіжки.

Шановні громадяни! Поліція цілодобово працює заради вашої безпеки. Тож  і ви будьте відповідальними та свідомими у своїх діях. Обов’язково одягайте захисні маски в громадських місцях та дотримуйтеся соціальної дистанції. Бережіть себе та близьких!

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux