Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Іван Варченко: Ми не дамо жодного приводу ворогам України поставити під сумніви легітимність парламентських виборів
Опубліковано 25 червня 2019 року о 16:04

Сьогодні Херсонську область з робочим візитом відвідав радник міністра внутрішніх справ України Іван Варченко. Метою приїзду стала перевірка готовності правоохоронних органів Херсонщини до проведення позачергових парламентських виборів.

Зустріч, в якій взяли участь представники центральних органів виконавчої влади, що підпорядковуються міністру внутрішніх справ України, відбулася в приміщенні Головного управління Національної поліції в Херсонській області.

Насамперед, радник міністра наголосив для присутніх, що передвиборча кампанія до Верховної Ради має відбуватися, як і президентська, під час якої роботу підрозділів МВС високо оцінили не тільки громадяни України, а й європейські країни-партнери. «Позиція правоохоронців має бути єдиною – повна політична нейтральність. До нас мають право звертатися по допомогу представники політичних партій та кандидати у народні депутати. Проте ми допомагатимемо в рамках наданих нам повноважень», - зосередив увагу присутніх Іван Варченко.

Також Іван Григорович окрему увагу звернув керівників територіальних підрозділів поліції, які перебували на відеоселекторному зв’язку: «Наше завдання, перш за все, превентивна робота. Тому ви повинні зустрітися з кожним кандидатом по вашому району, відвідати кожний штаб політичної партії та поінформувати їх про ризики, які чекають на них у разі підкупу виборців, спроби перешкоджання законній агітаційній діяльності, використанню «чорного піару», адміністративного ресурсу та здійснення фальсифікацій у день виборів».

Далі керівники органів влади, що підпорядковуються міністру внутрішніх справ, прозвітували про свою готовність до проведення позачергових парламентських виборів. Зокрема, начальник обласного главку поліції генерал поліції третього рангу Артур Мєріков повідомив, що у поліції Херсонщини достатньо сил та засобів для забезпечення проведення виборів у законному руслі. Як і під час президентської кампанії, позиція поліції принципова – кожне звернення стосовно виборчого процесу неодмінно реєструється, ретельно перевіряється та розглядається у найкоротші строки. За результатами приймаються рішення згідно з чинним законодавством і на сьогоднішній день вже складено 10 адміністративних протоколів за виявленими порушеннями.

«Всі наші підрозділи, і поліція, і ДСНС, і Нацгвардія, і прикордонники, і міграційна служба  продовжують виконувати поточну роботу – запобігати порушенням публічного порядку та скоєнню злочинів, рятувати людей, видавати документи, охороняти кордон. А виборчий процес – це просто додаткове навантаження. З яким ми, без сумнівів, впораємося і не дамо жодного приводу ворогам України поставити під сумніви легітимність парламентських виборів», - підсумував результати зустрічі радник міністра внутрішніх справ Іван Варченко.

Відділ комунікації поліції Херсонської області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux