Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Іван Варченко: «Під час виборчої кампанії правоохоронці мають бути осередками стабільності, надійності і спокою для людей»
Опубліковано 16 липня 2019 року о 19:40

Про це сьогодні в Херсоні, 16 липня, повідомив радник Міністра внутрішніх справ України Іван Варченко під час робочої зустрічі з керівниками органів виконавчої влади, підпорядкованих Міністру. На нараді учасники обговорили питання забезпечення правопорядку під час позачергових парламентських виборів та шляхи запобігання правопорушенням.

«Ми продовжуємо проводити превентивні заходи і звертаємося до суб’єктів виборчої кампанії, кандидатів, їх команд, членів виборчих комісій, спостерігачів та виборців – дотримуйтеся Законів України і виборчого законодавства, - зазначив Іван Варченко. – Пам’ятайте, що ми реагуємо на будь-які ситуації, які виникають під час виборчої кампанії. А всі ті, хто порушуватиме Закон, будуть притягнуті до відповідальності».  

Радник Міністра звернув увагу на необхідність проведення  роз’яснювальної роботи серед вихованців спортивних товариств та організацій для недопущення втягування спортсменів у протиправні дії. Також  нагадав про недопустимість візуальної реклами того чи іншого кандидата у депутати в громадському транспорті чи таксі, на адміністративних будівлях та історичних пам’ятниках. Реакція поліції та такі порушення буде обов’язковою.  

Іван Варченко також акцентував увагу присутніх на так званих «днях тиші». П’ятниця, 19 липня, є днем «соціологічної тиші», коли не можна публікувати рейтинги кандидатів і не можна поширювати таку інформацію ні в листівках, ні в ЗМІ. У «день тиші» в суботу, 20 липня, напередодні парламентських виборів взагалі заборонена будь-яка передвиборча агітація.

Безпосередньо у день голосування, зазначив радник Міністра Іван Варченко, поліція та нацгвардійці чергуватимуть на дільницях у достатньому радіусі, будуть відстежувати будь-яку підозрілу активність поряд з виборчими дільницями, щоб не допустити незаконних дій з метою фальсифікування результатів волевиявлення громадян. Поліція обов’язково реагуватиме та припинятиме всі незаконні дії.

У свою чергу, очільник поліції Херсонщини Артур Мєріков зазначив, що всі підрозділи поліції області готові до забезпечення законності та правопорядку під час парламентських виборів, аби вони відбулися чесно і прозоро. Поліція фіксує всі порушення під час проведення передвиборчої кампанії кандидатів у народні депутати України.

«З початку передвиборчої кампанії до підрозділів поліції Херсонської області надійшло 164 повідомлення про порушення виборчого законодавства. Найбільше з них, 131 факт, пов’язаний з незаконною агітацією та 17 - з можливим підкупом виборців. Відкрито 6 кримінальних проваджень, складено та направлено до суду 54 адміністративні протоколи, які стосувалися переважно незаконної агітації», - повідомив Артур Мєріков.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux