Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Карантин – це не канікули: ювенальні поліцейські Херсонщини проводять профілактичні бесіди з дітьми та їх батьками
Опубліковано 09 квітня 2020 року о 17:09

Щодня у кожному районі Херсонської області інспектори ювенальної превенції патрулюють вулиці, парки, зони відпочинку, прибережні зони та перевіряють виконання громадянами карантинних заходів. Ювенали проводять роз’яснювальну роботу серед дорослих та дітей з метою недопущення порушень ними карантинного режиму. Поліцейські закликають всіх  неухильно дотримуватися запроваджених обмежень задля збереження здоров’я та життя громадян.

Під час патрулювання у Херсоні, Новій Каховці, Новотроїцьку та Голій Пристані поліцейські всього виявили 8 дітей до 14 років, які гуляли на вулиці без супроводу дорослих. Ювенали провели дітей додому, а на батьків склали адміністративні протоколи за ст.184 «Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей» КУпАП. Тим дорослим і дітям, які були без масок, ювенальні поліцейські роздавали ці засоби індивідуального захисту. Працівники поліції попереджали батьків про необхідність дотримання норм, встановлених з метою запобігання епідемічним та іншим інфекційним захворюванням. Нагадували, що карантин – це не канікули і просили дорослих на власному прикладі демонструвати дітям, наскільки важливо виконувати рекомендації лікарів та правоохоронців.

Як повідомив начальник відділу ювенальної превенції поліції області Ярослав Шанько, всього з початку року працівники поліції склали понад 300 адміністративних протоколів на дорослих, які неналежним чином виконували свої батьківські обов’язки.

А у Новій Каховці поліцейські виявили двох хлопців, які розпивали алкогольні напої в громадському місці. При перевірці документів було встановлено, що одному з них лише 17 років. Неповнолітній пояснив, що алкоголем його пригостив друг. Відносно хлопців поліцейські склали адміністративні протоколи за ст.178 КУпАП (розпивання алкогольних напоїв в громадських місцях), а відносно повнолітнього громадянина склали адміністративний протокол за ст.180 КУпАП (доведення неповнолітнього до стану сп'яніння).

Поліцейські радять неповнолітнім задля їхньої ж безпеки залишатися вдома, не виходити без нагальної потреби на вулицю, користуватись захисними масками, рукавичками, антисептичними засобами, не збиратись групами та уникати громадських місць.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux