Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Керівники підрозділів поліції Херсонщини провели 3-денні навчальні збори на стрілецькому полігоні
Опубліковано 12 жовтня 2020 року о 15:48

За ініціативи начальника обласної поліції Олександра Прокудіна вкотре з керівниками органів та підрозділів поліції Херсонщини на стрілецькому полігоні ГУНП були проведені 3-денні навчальні збори. Протягом 3 днів очільники районних підрозділів поліції, керівники галузевих служб та заступники начальника обласного главку удосконалювали свої навички та вміння з володіння і поводження з вогнепальною зброєю, оновлювали знання з функціональної, тактичної та вогневої підготовки.

Як розповів начальник обласного главку поліції Олександр Прокудін: «Кожен керівник поліції повинен бути взірцем для особового складу. Тому традиційно на стрілецькому полігоні ми провели навчання з фізичної, тактичної та вогневої підготовки для керівників органів та підрозділів поліції Херсонщини. Метою даних зборів було визначення службової підготовленості керівників, їх боєздатності та спроможності діяти в команді при діях в типових та екстремальних ситуаціях».

Навчання відбулися на сучасному полігоні, де є всі належні умови для їх проведення: навчальний клас, казарма, кілька стрілецьких тирів, тактичне містечко, спортмайданчик та багато іншого. Під час спеціально-тактичних навчань з керівниками були проведені як теоретичні, так і практичні вправи. Поліцейські стріляли з різних видів зброї, підствольних гранатометів та кидали ручні гранати. Для більш якісного проведення занять відділом професійної підготовки ГУНП були спеціально задіяні фахівці-консультанти.

Під час домедичної підготовки офіцери вчилися надавати допомогу при зупинці серцевої діяльності і дихання, правилам переносу і транспортування потерпілого, надання допомоги при пораненнях, кровотечах, правилам оброблення рани та накладення джгутів.

Представники психологічного центру обласного главку поліції презентували проект психологічної підтримки поліцейських «Рівний – Рівному». В ході реалізації даної програми керівники підрозділів запропонують бажаючим працівникам свого підрозділу пройти відповідну підготовку, після якої поліцейські зможуть допомагати своїм колегам у вирішенні проблем на ранніх етапах їх виникнення.  

Проведення теоретичних занять чергувалося з практичними вправами. Керівники відпрацьовували свої дії в тактичному містечку під час огляду місць можливого переховування суспільно-небезпечних осіб, оточення (блокування) сховища злочинця.

Останній день зборів завершився прийманням заліків із функціональної та вогневої підготовки. Також у керівників були перевірені фізичні дані через складання іспиту з виконання комплексної силової вправи, тактики самозахисту, забігів на дистанції 100 та 1000 метрів.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux