Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Херсонщину відвідав радник Міністра внутрішніх справ України Іван Варченко
Опубліковано 13 березня 2019 року о 13:48

В ході наради за участю керівництва Головних управлінь Національної поліції в Херсонській області та АР Крим, в/ч 3056 Національної гвардії України, обласних управлінь Державної служби з надзвичайних ситуацій, міграційної та прикордонної служб були розглянуті стан підготовки підрозділів до забезпечення правопорядку та дотримання законодавства напередодні та у день виборів Президента України.


На початку наради радник Міністра внутрішніх справ повідомив, що, завдяки вжитим превентивним заходам, цьогорічний виборчий процес відбувається без тієї масштабності правопорушень, ніж була у попередні рази.

«Одним із позитивних моментів є значно менша кількість повідомлень щодо пропонування винагороди за віддання голосу за окремого кандидата. Це вдалося досягнути завдяки проведеній просвітницькій роботі з громадянами через засоби масової інформації, постійному спілкуванню поліції з представниками штабів кандидатів у Президенти України, - зазначив Іван Варченко. – Отже, необхідно і надалі посилено протидіяти підкупу виборців, оперативно та принципово реагувати на такі повідомлення, проводити роз’яснювальну роботу про настання відповідальності не лише за підкуп виборців, а й за прийняття неправомірної вигоди».

Радник Міністра внутрішніх справ зосередив увагу присутніх на подальшій роботі з керівниками органів місцевої влади щодо дотримання виборчого законодавства. Зокрема, щодо обмежень ведення передвиборної агітації згідно зі ст. 64 Закону України «Про вибори Президента України». Також обговорювалась необхідність проведення зустрічей з членами виборчих комісій та спостерігачами від міжнародних організацій та від повноважних представників кандидатів з метою роз’яснення їх повноважень та дотримання політичної нейтральності.

Також в ході наради керівники правоохоронних органів ознайомили радника Міністра про готовність до проведення виборів своїх підпорядкованих підрозділів. Начальник Головного управління Національної поліції Херсонщини генерал поліції третього рангу Артур Мєріков повідомив, що поліція підтримує постійний зв’язок з керівниками штабів кандидатів у Президенти України, налагоджена співпраця з представниками Громадянської мережі ОПОРА, з особовим складом поліції були проведені тактико-спеціальні навчання по відпрацюванню різних ситуацій, які можуть виникнути у день виборів на виборчих дільницях. Також Артур Іванович зазначив, що поліція Херсонщини готова забезпечити правопорядок для спокійного волевиявлення громадян. У день виборів на дільницях нестимуть службу майже 2500 поліцейських. Також до забезпечення безпеки громадян залучатимуться представники Державної служби з надзвичайних ситуацій, Нацгвардії України та курсанти Херсонського факультету Одеського державного університету внутрішніх справ.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux