Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Херсонська область під вогнем армії рф: поліція фіксує наслідки ворожих обстрілів
Опубліковано 14 квітня 2023 року о 09:55

армія країни-терориста продовжує нещадно обстрілювати правобережжя Херсонської області, порушуючи при цьому усі закони та звичаї війни. Масованої збройної атаки зазнали населені пункти Бериславського та Херсонського районів. Проти мирного населення окупанти використовували реактивні системи залпового вогню, міномети, артилерію, БПЛА та авіацію.

Ворог скинув вибухівку з дрона на службовий автомобіль поліцейських, які патрулювали територію с.Новоберислав. Поранення отримав один правоохоронець, загрози його життю немає.

Ворог завдав мінометний та авіаудар по с.Зміївка. Внаслідок атаки частково зруйнована будівля школи, на місці загинув 62-річний завгосп, у 55-річного сторожа поранення голови та рук. Шкільний автобус отримав механічні пошкодження. 

Військові рф обстріляли дачні ділянки у с.Микільське Дар’ївської громади. Тяжкі поранення отримав 52-річний чоловік, у нього мінно-вибухова травма, поранення черевної порожнини та стегна.

В Херсоні обстрілами пошкоджено житлову та цивільну інфраструктуру. Загарбницькі війська поцілили по житловим кварталам центру, мікрорайонів Корабел, ХБК та передмістя. Внаслідок обстрілу на території заводу у північній частині міста виникла пожежа у складських приміщеннях на площі 800 кв м. У парковій зоні Дніпровського району під час мінометного обстрілу від уламків міни загинув 59-річний чоловік. Постраждали домівки громадян, вибуховою хвилею у квартирах багатоповерхівок вибиті шибки, потрощені фасади будівель, побито дахові покриття. Від прямих влучань снарядів деякі будинки у смт Антонівка та навколишніх селищах вже не підлягають відновленню.

Слідчо-оперативні групи територіальних підрозділів поліції, експерти та вибухотехніки збирали речові докази та документували наслідки обстрілів. За минулу добу поліція відкрила 29 кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів армії рф на Херсонщині.

У Херсоні в одному з навчальних закладів працівники поліції виявили документи, які свідчать про колабораційну діяльність службових осіб цього закладу. З місця події поліцейські вилучили папки з особовими справами осіб, яких приймали на роботу під час окупації міста.

Оперативники встановили причетність чотирьох жителів Скадовського району до співпраці з ворогом. Зрадники добровільно погодилися працювати у незаконних органах влади на тимчасово окупованій території, нині пропагують та проводять заходи політичного характеру на користь країни-агресора.

За усіма фактами поліція відкрила кримінальні провадження за ст.438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux