Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Херсонські поліцейські розшукали та затримали пособника окупантів
Опубліковано 07 грудня 2023 року о 10:00

Оперативники Херсонського районного управління поліції встановили, що під час окупації 44-річний містянин добровільно погодився допомагати окупаційним військам та передавав їм незаконно здобуті плавзасоби херсонців. Нині слідчими обласного управління СБУ зловмиснику повідомлено про підозру у пособництві державі-агресору. Наразі підозрюваний перебуває під вартою.

Як повідомив заступник начальника поліцейського підрозділу Рустам Карімов, працівники карного розшуку отримали інформацію про те, що після нападу рф на Україну 44-річний херсонець позитивно сприйняв окупацію міста. Під час проведення оперативно-розшукових заходів, у тому числі з використанням можливостей аналітиків обласного главку поліції, з’ясувалося, що інформація відповідає дійсності. Зокрема, поліцейські дізналися, що фігурант добровільно погодився допомагати окупаційним військам у їх забезпеченні плавзасобами. Нині оперативниками встановлені близько десятка свідків, які підтверджують протиправну діяльність чоловіка.

Наразі відомо, що 20 вересня минулого року у супроводі озброєних військових рф фігурант «відвідав» один із човнових кооперативів і наказав голові товариства зібрати власників човнів. Наступний «візит» відбувся через 2 дні. Зловмисник наголосив власникам на терміновому переоформленні документів за стандартами рф. Також був проведений незаконний огляд водних транспортних засобів присутніх херсонців, при цьому фігурант з окупантами одразу намалювали на декількох відібраних човнах символіку військ країни-агресора. Крім цього, зловмисник разом із військовими рф проникли в один із гаражів, власниці якої не було, та незаконно заволоділи водним катером.

Слідчі обласного управління СБУ кваліфікували протиправні дії херсонця за ч. 1 ст. 111-2 «Пособництво державі-агресору» Кримінального кодексу України. В результаті проведених слідчо-розшукових заходів правоохоронці встановили місцеперебування фігуранта. Його затримали на території Миколаївщини, де він переховувався в родичів. За погодженням із обласною прокуратурою нині йому повідомлено про підозру та за рішенням слідчого судді він поміщений під варту. Підозрюваному загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 10 до 12 років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux