Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Криміналісти поліції Херсонщини отримали повністю обладнану спеціалізовану пересувну криміналістичну лабораторію
Опубліковано 19 липня 2023 року о 19:05

Сьогодні завершився спільний проект Головного управління Національної поліції області та Херсонської міської військової адміністрації, який розпочався ще у лютому поточного року. Головним його завданням була підготовка для спеціалістів-криміналістів спеціалізованої пересувної криміналістичної лабораторії. 


ХМВА підтримала рішення про виділення коштів на переобладнання автомобілю «Форд Транзит», який перебуває на балансі главку поліції Херсонщини, під мобільну криміналістичну лабораторію. Наразі виконавцем ТОВ «Науково-виробнича компанія «Експерт» усі роботи завершені та автомобіль переданий слідчому управлінню поліції області.

Автомобіль обладнаний відповідно до міжнародних стандартів усім необхідним устаткуванням для роботи криміналістів. У ньому передбачено зручне робоче місце для спеціаліста-криміналіста, шафи і стелажі для зберігання необхідного обладнання, також лабораторію оснащено різноманітними криміналістичними валізами, приладами, необхідними витратними матеріалами. Крім того, фахівцями забезпечено можливість підключення відповідних електроприладів завдяки додатковому джерелу живлення, а також обігрів і охолодження салону.

Очільник поліції Херсонщини Ігор Король подякував представникам міської влади за підтримку та зазначив, що завдяки отриманню цієї криміналістичної лабораторії спеціалісти-криміналісти відтепер матимуть можливість оперативно прибувати до місця злочину, на належному рівні якісно та ефективно виявляти, фіксувати, вилучати сліди злочинців, безпосередньо на місці злочину проводити дослідження слідів (об’єктів) біологічного походження з метою оперативного розкриття злочинів і швидкої ідентифікації тіл загиблих внаслідок збройної агресії. Особливої актуальності наявність цієї криміналістичної лабораторії набуває під час фіксування воєнних злочинів, оскільки належне їх документування дозволить притягти до відповідальності воєнних злочинців, які приносять біди на нашу землю..

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux