Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Масовані удари і численні жертви: російські війська обстріляли житлові квартали Херсона, троє загиблих і щонайменше 15 поранених
Опубліковано 13 грудня 2022 року о 16:13

російські війська завдали масованого удару по Херсону та передмістю. Майже у кожному районі є загиблі і тяжко травмовані, у постраждалих діагностують мінно-вибухові травми, ампутації та травми обличчя. Росіяни атакували мирне населення з "Градів", мінометів та важкої артилерії, люди гинули по дорозі на роботу, у власних будинках і квартирах.


Під вогнем окупантів опинилися майже всі райони міста: Таврійський, ХБК, Корабел та центр міста, смт Антонівка та с.Чорнобаївка. Ворожі снаряди поцілили у медичні та навчальні заклади, дитячі садочки, магазини, кафе, парковку і таксопарк, пошкоджені лінії електропередач. Після влучань снарядів у багатоповерхівки там зайнялися квартири. Також у деяких районах зникла електрика, перебиті газогони. Цілодобово на місцях прильотів працювали поліцейські, надзвичайники та бригади швидкої допомоги. За кількістю жертв та руйнувань у місті вчорашній обстріл став одним із наймасовіших за останні дні.

За минулу добу поліція опрацювала понад 450 заяв і повідомлень жителів Херсонщини про кримінальні правопорушення й інші події. За фактами воєнних злочинів російських окупантів щодо мирного населення області відкрито 56 кримінальних проваджень.

У мікрорайоні Таврійський окупанти накрили вогнем парковку, внаслідок чого пошкоджені 4 автомобілі, загинула 52-річна жінка, яка проходила поруч. Обстрілами пошкоджені квартири у багатоповерхівках по просп.Сенявіна та вул.Карбишева, загорілися електрощитові. Також пошкоджені приватні будинки по вул.Паровозна.

У мікрорайоні Корабел снаряди розірвались на стадіоні та у гаражному кооперативі. Пошкоджені квартири у багатоповерхівках по вул.Дорофеєва, Патона та Шенгелія.

У медзакладі помер 45-річний чоловік, який отримав тяжкі поранення під час обстрілу у мікрорайоні ХБК. У тому ж районі на вулиці під час обстрілу загинула 63-річна жінка. Вчора у лікарні помер 27-річний херсонець, який потрапив під обстріл 24 листопада біля університету у Корабельному районі. Встановлені особи щонайменше 15 поранених.

Поліція розслідує обставини вбивства російськими військовими цивільного. В поліцію надійшло повідомлення від жительки с.Чорнобаївка, що наприкінці червня у Чорнобаївці російські військові на вулиці застрелили 36-річного брата заявниці. Тіло чоловіка рідні виявили лише наступного дня та захоронили на місцевому цвинтарі.

За усіма фактами правоохоронці внесли відомості до ЄРДР за ст.438 Кримінального Кодексу України (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux