Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Майбутні випускники херсонських шкіл ознайомилися з професією поліцейського
Опубліковано 10 грудня 2019 року о 18:40

Сьогодні поліцейські Херсонщини для 450 випускників шкіл Херсона та Білозерського району провели профорієнтаційний захід. Зустріч відбулася на базі Херсонського факультету Одеського Державного Університету внутрішніх справ, де працівники Головного управління Національної поліції в Херсонській області ознайомили старшокласників з роботою представників різних служб.

У фойє факультету учнів зустрічав оркестр поліції Херсонщини, який створював гостинну атмосферу. Також в холі знаходилось декілька цікавих локацій. Експерт-криміналіст та спецпризначенці роти особливого призначення розповідали школярам про свою професію та знайомили учнів зі специфікою роботи. Підлітки із задоволенням приміряли поліцейські бронежилети та шоломи, пробували вилучати сліди пальців рук.

Також до уваги юнаків та дівчат були представлені численні агітаційні матеріали закладів вищої освіти системи Міністерства внутрішніх справ України, які спеціалізуються на підготовці фахівців для служби в поліції. Представники вишів розповіли учням про умови вступу до навчальних закладів та етапи відбору на службу до підрозділів Головного управління Національної поліції в Херсонській області.

На внутрішньому подвір’ї гостей чекали не менш цікаві локації. Кінологи обласного главку поліції продемонстрували здібності службових собак Айзи та Лакі відшукувати заховану вибухівку та виконувати команди. А службовий автомобіль спецпризначенців не залишив байдужим ані хлопців, ані дівчат, які зробили на пам'ять чимало селфі у крутій поліцейській автівці.

В спортивній залі поліцейські роти особливого призначення та курсанти ХФ ОДУВС продемонстрували юнакам майстер-клас з виконання прийомів рукопашного бою. Але справжнім сюрпризом для підлітків стала можливість опинитися в кімнаті «Кілер-хаус», де діти на власні очі побачили реальні тренування бійців спецпідрозділу КОРД.

Закінчився профорієнтаційний захід в актовій залі, де школярів порадував виступ курсантської команди КВК «Нова Поліція».

На заході були присутні начальник управління кадрового забезпечення ГУНП в Херсонській області підполковник поліції Микола Кучерявий, декан факультету № 3 Інституту підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції Львівського державного університету внутрішніх справ полковник поліції Степан Гнатюк, декан Херсонського факультету ОДУВС Олексій Соловей, а також співробітники сектора організації відбору та проведення атестування поліцейських управління кадрового забезпечення ГУНП в Херсонській області.

За словами начальника управління кадрового забезпечення обласного главку поліції Миколи Кучерявого,подібні заходи мотивують сучасну молодь до обрання професії поліцейського і служіння українському народові та захисту Закону.

Відділ комунікації поліції херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux