Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Херсонщині дільничний поліцейський з громадським формуванням створили музей старовинного українського побуту «Козацька світлиця»
Опубліковано 06 листопада 2018 року о 16:22

Музей культури та побуту українського народу «Козацька світлиця» у селі Чулаківка Голопристанського району дільничний офіцер поліції Сергій Пантак та учасники громадського формування «Козацька сотня» створили для дітей, для їх патріотичного виховання, ознайомлення через предмети домашнього вжитку з традиціями, культурою і звичаями українського народу. Також у світлиці дільничний проводить уроки правового виховання, займають вокалом місцеві дітлахи та проводяться майстер-класи з виготовлення ляльок-мотанок.

Сергій Пантак переконаний, що дільничний, в першу чергу – помічник і захисник громадян, вихователь підростаючого покоління. І щоб завоювати довіру людей, потрібно бути професіоналом своєї справи, розкривати та профілактувати вчинення злочинів і правопорушень, займається вихованням молоді. Адже формування патріотичної свідомості у підростаючого покоління  є запорукою сильної, незалежної та вільної країни.

Майор поліції Сергій Пантак обслуговує 14 сіл, де проживають понад 8000 громадян. Він щодня проводить профілактичну роботу на дільниці, розкриває та попереджає злочини. Велику увагу Сергій Пантак приділяє превентивній роботі в школі та в родинах. Він спілкується зі школярами, роз’яснює їм правила поведінки у навчальному закладі та за його межами. Батькам розповідає про види порушень прав дитини та неприпустимість вчинення насильства в сім’ях.

Патріотичним вихованням дільничний поліцейський Сергій Пантак разом з учасниками громадського формування «Козацька сотня» займаються у музеї старовинного українського побуту «Козацька світлиця». Музей створили кілька років тому в окремій кімнаті на території поліцейської станції у селі Чулаківка. А з числа місцевих дітлахів створили вокальний гурт і тепер діти  співають українські пісні на усіх святах, що проводяться у районі. До облаштування музею долучилися усі жителі села. Люди принесли старовинні предмети домашнього вжитку, родинні пам’ятки, дещо виготовили самі, прикрасили кімнату. Тепер в музей приходять школярі, у «Козацькій світлиці» проводяться майстер-класи з виготовлення ляльок-мотанок, листівок, діти спілкуються з дільничним, дізнаються про свої  права та обов’язки. А представники громадського формування «Козацька сотня» розповідають малечі про славетні традиції козацтва. У невимушеній обстановці діти читають вірші, співають патріотичні пісні, вивчають історію України та українського козацтва.

Вже багато років громадське формування «Козацька сотня» допомагає дільничному підтримувати публічний порядок в селах, разом вони патрулюють вулиці населених пунктів, запобігають браконьєрству, відвідують неблагополучні родини. Вони завжди готові прийти на допомогу громадянам у вирішені будь-яких питань.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux