Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Херсонщині поліцейські допомогли літньому водію, автомобіль якого зламався на трасі
Опубліковано 02 листопада 2018 року о 13:58

Подружжя пенсіонерів на старенькій «Славуті» поспішали у смт Велика Лепетиха, але поблизу села Василівка Каховського району у балці автомобіль раптом заглох. Водій не зміг його самостійно завести. Тривалий час чоловік намагався зупинити хоч якийсь автомобіль, сподіваючись на допомогу, але усі проїжджали повз. Єдиними, хто зупинився і допоміг водію, були поліцейські: заступник начальника Горностаївського відділення поліції Олексій Стрижеус та дільничний офіцер поліції сектора превенції Микола Уманець.

Майор поліції Олексій Стрижеус згадує, що пенсіонер виглядав дуже розгубленим і засмученим. Тож він з напарником зупинилися дізнатися, що сталося. 

- Допомагати людям – не лише мій службовий обов’язок. У такій ситуації може опинитися кожен і варто поцікавитися, поговорити з людиною, вислухати її і шукати вирішення проблеми, - зазначає Олексій Анатолійович.  

Несправний автомобіль у балці міг спричинити ДТП, тож на службовому авто поліцейські за допомогою тросу витягли «Славуту» нагору. Приблизно годину вони з власником машини намагалися завести двигун і усунути несправність, але автомобіль не заводився. Працівники поліції заспокоїли пенсіонерів і запевнили, що знайдуть вихід із ситуації.

- Ми зупинили інший автомобіль і дізналися, що водій прямує у бік домівки пенсіонерів. Після розповіді про поламане авто, водій з розумінням поставився до ситуації та погодився відбуксувати «Славуту» за 18 км до місця, де мешкає подружжя, - розповів майор поліції Олексій Стрижеус.

Подружжя подякували і водію, і працівникам поліції, які єдині зупинилися і надали допомогу у складній ситуації. Коли поліцейські переконалися, що водія і його дружину доставлять додому, вони поїхали за місцем служби.

У свою чергу, донька водія у соціальній мережі написала подяку поліцейським за небайдужість та допомогу її літнім батькам. Поліція Херсонської області закликає автомобілістів не проїжджати повз чужу біду, по можливості допомагати учасникам дорожнього руху, телефонувати на лінію «102» і  повідомляти про подібні випадки на трасах для надання водіям своєчасної допомоги.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux