Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Херсонщині поліцейські навчили школярів швидкій евакуації та правилам поведінки у разі виявлення підозрілого предмета
Опубліковано 27 листопада 2019 року о 14:51

Що робити у разі виявлення підозрілого предмета, як розпізнати його, кому повідомити про небезпеку? Відповіді на ці питання школярам надали працівники відділу ювенальної превенції та спеціалісти вибухотехнічної служби ГУНП. Через те, що найбільшу загрозу вибухонебезпечні предмети становлять саме для дітей, поліцейські провели тренувальне навчання «Небезпека під ногами» для учнів спеціалізованої школи міста Олешки.

- Цей урок є надзвичайно важливим та корисним у реаліях сьогодення. У зв’язку з тим, що на Сході України триває Операція об’єднаних сил, діти мають знати основні правила безпеки та алгоритм дій у разі виявлення підозрілих чи вибухонебезпечних предметів, а також швидко залишати приміщення у разі небезпеки. Всі діти обов’язково мають бути обізнані з цими життєво необхідними правилами, - зазначив начальник вибухотехнічного відділу ГУНП Олександр Козюра.

За сценарієм, підозрілу картонну коробку в коридорі школи виявили черговий педагог з учнем. Одразу пролунав довгий безперервний дзвоник – заклик негайно залишити всім приміщення навчального закладу.

Адміністрація повідомила відповідні служби. На місце прибули працівники Олешківського відділення поліції, ювенальні поліцейські та спеціалісти-вибухотехніки. Правоохоронці  терміново евакуювали учнів та педагогічний колектив. Територію оточили, унеможливили доступ сторонніх до підозрілого предмета, дітей відвели на безпечну відстань.

Поки експерти ретельно обстежували шкільні класи та прилеглу територію на предмет виявлення інших загроз, на вулиці ювенальні поліцейські нагадували дітям  про небезпеку, яку становлять невідомі предмети. Розповіли, що категорично заборонено наближатися до підозрілих знахідок, не можна брати їх в руки чи переміщувати. Акцентували увагу на тому, що знешкоджувати вибухонебезпечні предмети мають право тільки спеціально підготовлені фахівці. На безпечній відстані діти змогли побачити, як поліцейські знешкоджують небезпечну знахідку.

Під час тренувального навчання «Небезпека під ногами» діти  засвоїли, що повідомляти про підозрілі предмети потрібно одразу в поліцію за номером «102» або рятувальникам за номером «101». Такі тренування дисциплінують школярів, навчають їх пильності, правильній поведінці у різних ситуаціях, що допоможе зберегти життя та здоров’я дітей.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux